MSÜ Sınavı ve Sonuçları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

featured

MSÜ Sınavı ve Sonuç Açıklama Tarihi

Türkiye’nin milli savunma kadrolarına katılmak isteyen adaylar, MSÜ sınavına katıldı. Adaylar tercih ettikleri okullara Aday Değerlendirme Puanına göre yerleştirilecekler. Üniversite sınavı puanı, fiziki yeterlilik testi puanı ve mülakat puanı değerlendirilecek. MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM sınav takvimine göre, MSÜ sınav sonuçları 28 Mart 2024 Perşembe günü açıklanacak.

MSÜ Sınav Sonuçlarının Öğrenilmesi

Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavları

MSÜ’ye başvurmak isteyen adayların, Harp Okulları için YKS’nin 1. Oturumu olan TYT’ye ve 2. Oturumu olan AYT’ye girmeleri gerekmektedir. Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise TYT’ye girmeleri yeterli olacaktır. Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına ise sadece erkek öğrenci alınacaktır.

MSÜ Nedir?

Milli Savunma Üniversitesi, Millî Savunma Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan askerî yükseköğretim kurumudur. 12 Şubat 2017 tarihinde eğitim ve öğretime başlamıştır. Üniversite bünyesinde Kara, Deniz ve Hava Harp Okulları, Astsubay Meslek Yüksekokulları ve çeşitli enstitüler bulunmaktadır.