ÖSYM YKS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı

featured

YKS Başvuru Süreci Başladı

ÖSYM, YKS başvuru kılavuzunu yayınlayarak başvuru sürecini 1 Şubat 2024 tarihinde başlattı. Adaylar, 5 sınav merkezi tercihinde bulunabilecekler.

YKS’ye Giriş Zorunluluğu

ÖSYM tarafından merkezi yerleştirme yapılan programlar ve özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara girmek isteyen adayların YKS’ye girme zorunluluğu bulunmaktadır.

YKS Başvuru Tarihleri

ÖSYM yayınladığı sınav takvimine göre YKS başvuru işlemleri 1 Şubat 2024 Perşembe günü başlayacak ve 26 Şubat 2024 Pazartesi günü sona erecektir. YKS geçiş başvurusu ise 5 Mart ile 7 Mart 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

YKS Başvuru Ücretleri

YKS başvuru ücretleri belirlendi. TYT sınavı için 295 TL, AYT sınavı için 295 TL ve YDT sınavı için 295 TL ödeme yapılacaktır. TYT, AYT ve YDT sınavlarına girmek isteyen adaylar ise toplamda 885 TL ücret ödeyeceklerdir.

YKS Kılavuzu Yayınlandı

ÖSYM tarafından yayınlanan YKS kılavuzu sayesinde adaylar başvurularını yapabileceklerdir.

YKS Sınav Tarihleri

TYT sınavı 8 Haziran 2024 tarihinde, AYT ve YDT kayıtları ise 9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

YKS Sonuçları Açıklanma Tarihi

YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 Çarşamba günü açıklanacaktır.

YKS Başvurusu Nasıl Yapılır?

Sınav başvurusu yapmak isteyen adaylar, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Başvurusu’ndan başvurularını gerçekleştirebilirler.

MSÜ İçin TYT ve AYT Sınavına Katılım Gereklidir

MSÜ’ye başvuru yapacak adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları için TYT ve AYT sınavlarına katılmaları gerekmektedir.