Vinicius Junior: “Önemli Olan Futbol Değil, Irkçılıkla Mücadele Etme İstediğim”

featured

Brezilyalı Futbolcu Vinicius Junior, Irkçılığı Güçlü Bir Dille Eleştirdi

Real Madrid’de forma giyen Vinicius Junior, İspanya-Brezilya dostluk maçı öncesi Santiago Bernabeu Stadı’nda düzenlediği basın toplantısında duygusal anlar yaşadı. Irkçılık konusunda açıklamalarda bulunan Vinicius, gözyaşlarına hakim olamadı.

“Siyah İnsanlar Normal Bir Hayat Yaşamalı”

Vinicius, “Futbol oynamak önemli ama ırkçılıkla mücadele daha da önemli. Siyah insanların normal bir hayat sürmesi gerekiyor. Benim tek isteğim futbola devam etmek ve herkesin normal bir yaşamı olması” dedi.

“Irkçılık Dünya Genelinde Var”

Futbolda ırkçılıkla mücadele ettiğini vurgulayan Vinicius, “Irkçılık sadece İspanya’da değil, tüm dünyada var. Maalesef her maçta bu olaylarla karşılaşıyorum. Bu durum beni çok üzüyor” şeklinde konuştu.

“Irkçılıkla Mücadele İçin Destek İstedi”

İspanya’da ırkçılığın suç olmadığını belirten Vinicius, “UEFA, FIFA, Conmebol, CBF gibi kuruluşlardan destek istedim. Irkçılığın ne olduğunu bilmeyen insanlar var, bazı kafaları değiştirmemiz gerekiyor” dedi.

Vinicius, ırkçı taraftarların ten rengi üzerinden kendisine hakaret ettiğini belirterek, “Biz siyahlar olarak yapmamız gerekeni biliyoruz. Bazı şeyleri değiştirmek için hepimiz bir olabiliriz” çağrısında bulundu.