Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: Yükselen Performansımızla Dünya Klasmanında İddiamız Var

featured

Davis Kupası Dünya Grubu 1’e Yükselme Hedefimizi Gerçekleştirdik

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş, Avusturya ile yapacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu. Durmuş, Türkiye’nin dünyanın en iyi tenisçilerini yetiştirmek için sürekli stratejiler belirlediğini ve alt yaş kategorilerindeki ve milli takımdaki tenisçilerin performansının sürekli yükseldiğini açıkladı. Durmuş ayrıca, Davis Kupası Dünya Grubu 1 play-off serisinde Yeni Zelanda’yı 3-1 yenerek Dünya Grubu 1’e çıktıklarını belirtti.

Avusturya ile Eşleşen A Milli Erkek Tenis Takımı

Durmuş, A Milli Erkek Tenis Takımı’nın Davis Kupası Dünya Grubu 1 serisinde Avusturya ile eşleştiğini hatırlattı. Avusturya’da dünya 3 numarası olmuş Dominic Thiem ve dünya 38 numarası Sebastian Ofner gibi güçlü tenisçilerin bulunduğunu söyleyen Durmuş, Türkiye’nin rakiplerinden çekinmediğini belirtti. Her maçta iddialı olduklarını ve Türkiye’nin dünya finallerine gitmek için mücadele ettiğini ifade etti.

Sporcularımızın Seviyesi Yükseldikçe Başarı İhtimalimiz Artıyor

Durmuş, milli sporcuların üst seviyedeki tenisçilerle karşılaşmasının önemine değindi. Sporcuların, daha iyi sıralamalarda bulunan ve grand slam şampiyonlarıyla mücadele etmelerinin kendilerine yenilme korkusu yaşatacağını belirtti. Milli takımın birlikteliğinin çok iyi olduğunu ve Yeni Zelanda’da bunu gördüğünü vurgulayan Durmuş, Avusturya karşısında da aynı birliktelik ruhunu görmek istediklerini sözlerine ekledi.