Uzmana Göre İlaçlara Gerek Yok: Seks Yapmak Yeterli!

featured

Çinli Uzmandan Şaşırtıcı Tavsiyeler

Çinli bir uzmana göre hastalıklar için ilaçlara gerek yok, bunun yerine **seks yapmak yeterli**. Uzman, düzenli seksin sağlık için gerekli olduğunu söylüyor. Nina Cheng geçen hafta TikTok’ta 286 bin takipçili profilinde bir video yayınlayarak dikkat çekti.

Geleneksel Çin Tıbbı ve Seks

“Geleneksel Çin tıbbında yetersiz seksin hastalık nedeni olarak kabul edildiğini biliyor muydunuz? Geleneksel Çin tıbbı aşırı cinsel aktivitenin uzun vadeli etkilerini vurgularken, çoğu kişi Çin tıbbında yetersiz seksin de hastalık nedeni olarak kabul edildiğinin farkında değil.”

Ne Sıklıkla Seks Yapmalısınız?

Cheng, yanıtları için 2000 yıllık seksoloji metni “Su Nu Jing”e atıfta bulundu. Kitaba göre, 20’li yaşlarındaki insanların en çok seks yapması ve bunu **her dört günde bir** yapmaları gerekiyor. 30’lu yaşlarındakilere **her sekiz günde bir,** 40’lı yaşlarındaki hareketli kişilerin **her 16 günde bir** yapmaları gerekiyor. Yaş ilerledikçe de 50’li yaşlarındaki kişilerin **üç haftada bir** seks yapması gerektiği iddia ediliyor.

Prostat Kanserinden Koruyor

Ancak cinsel yaşam üzerine uzmanlaşan doktorlar, erkeklerin ve kadınların “Su Nu Jing”in önerdiğinden daha sık orgazm olması gerektiğini iddia etti. Harvard Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, erkekler için sık boşalmanın prostat kanserinden korunmanın anahtarı olabileceğini belirledi. Yaklaşık 32 bin erkek üzerinde yapılan bir araştırma, yüksek düzeyde cinsel aktivitenin prostat kanserine yakalanma riskini yüzde 33 oranında azaltabildiğini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, erkeklerde optimal boşalma sayısının **ayda 21** veya **haftada beş defadan fazla** olması gerektiğini, kadınların ise neredeyse **her gün orgazm olmaları gerektiğini** ileri sürüyor. Doktor Andrea Pennington da daha önce kadınların haftada en az üç orgazm yaşaması gerektiğini söylemişti: “Faydaları çok. Depresyon ve kaygıdan kaynaklanan stresi hafifleterek bizi daha iyi hale getirir ve ağrı kesicidir.”