Palandöken’de Kar Kalınlığı 135 Santimetreye Ulaştı

featured

Mart Ayında Kayak Heyecanı Devam Ediyor

Palandöken’de sezonluk depolanan kar, teknik karlama sistemi ve doğal karla misafirlerine nisana kadar kayak garantisi veriyor. Mart ayında kar kalınlığı 135 santimetreye ulaşan merkezde, uzunlukları 1 ila 14 kilometre arasında değişen 55 pistte kayak yapmak mümkün.

İlkbahar Mevsiminde Doluluk Oranı Yüzde 80’e Ulaştı

Merkezde bulunan 9 otel ve bungalov evlerde mart ayının ilk haftasında doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Palandöken’e gelen turistler, güneşli havanın tadını çıkararak kayak yapıyorlar.

Sezon Mayıs Sonuna Kadar Devam Edecek

Palandöken’in Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, kar kalınlığının iyi seviyede olduğunu belirterek, sezonun mayısın sonuna kadar devam edeceğini açıkladı. Mart ayının güneşli günlerinde bile kayak yapmanın keyfini çıkarabileceğiniz nadir lokasyonlardan biri olan Palandöken’de, kar yağışları da devam ediyor.

Nisan Ayında da Kayak Mümkün

Bağrıyanık, yüksek irtifada olmalarının etkisiyle nisanda da kayak yapılabileceğine işaret ederek, diğer kayak merkezlerinin sezonu kapatma hazırlıklarında olduklarını belirtti. Mart ayının sonuna kadar tüm pistleri açık tutacaklarını vurguladı.

TÜRSAB: “Palandöken’deki Yoğunluk Devam Ediyor”

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, Palandöken’deki tesislerde mart ayında da yoğunluğun sürdüğünü ifade etti. Şenol, Palandöken Dağı’nın güvenirliği ve turizm tesisleri açısından Türkiye’deki en iyi yerlerden biri olduğunu vurgulayarak, sezonun 15 Nisan’a kadar devam edeceğini belirtti.