Ankara’da Yaralı Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı

featured

Nesli Tehlike Altındaki Kartal Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Tedavi Ediliyor

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde yaralı ve bitkin bir halde bulunan nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartal, tedavi için Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne getirildi.

Vatandaşlar Yardım İstedi

Geçen hafta Nallıhan ilçesinde yaralı bulunan ak kuyruklu kartal için bölge halkı yetkililerden yardım talep etmişti. Bu talep üzerine harekete geçen DKMP ekipleri, kartalın kanat ve extrabet boyun bölümünde ciddi yaraları tespit etti.

Tedavi Süreci Başladı

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde yapılan incelemelerde uzun süre aç kaldığı belirlenen kartal, yaralarının iyileştirilmesi ve beslenmesi için tedavi altına alındı.

Hayvanlar Doğaya Geri Döndürülüyor

Doç. Dr. İrem Ergin, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde yaban hayvanlarının tedavi edildiğini ve iyileştikten sonra doğaya geri bırakıldığını belirtti. Yaban hayvanlarının bakım ve beslemeleri tamamlandıktan sonra doğal yaşam alanlarına geri döndürüldüğünü ifade extrabet giriş etti.

800 Yaban Hayvanına Tedavi

Doç. Dr. Ergin, bir yılda 800’den fazla yaban hayvanının tedavi edildiğini ve bunlardan 600’ünün doğal yaşam alanlarına geri bırakıldığını açıkladı.

Kritik Durumda Olan Kartal İçin Umutlu Bekleyiş

Yaralı ak kuyruklu kartalın durumunun kritik olduğunu belirten Doç. Dr. Ergin, besleme ve bakım programlarının başladığını ve önümüzdeki günlerin önemli olduğunu vurguladı. Ekip, kartalın tekrar doğal yaşam alanına dönmesi için ellerinden geleni yapacaklarını umut ettiklerini söyledi.

Geçen Yıl Kurtarılan Bozkır Kartalı Tabiata Bırakıldı

Sinop’ta geçen yıl extrabet twitter yaralı halde bulunan bozkır kartalı, 10 aylık tedavi sürecinin ardından Yaban Hayatı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde sağlığına kavuşturularak doğal yaşam alanına bırakıldı.