‘Mobil Göç Noktaları’ İstanbul’da Hizmete Girdi

featured

Bakan Yerlikaya: İstanbul Dünyanın En Büyük 15. Metropolü

Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen Göç İdaresi Mobil Araç Teslim Töreni’nde konuşan Bakan Yerlikaya, İstanbul’un dünyanın en büyük 15. metropolü olduğunu ve nüfusunun 131 ülkeden fazla olduğunu belirtti.

İstanbul’un Huzur ve Güvenliği İçin 600 Bin Personel

Bakan Yerlikaya, kentin huzur ve güvenliği için ülkenin her yanında olduğu gibi İstanbul’da da 600 bin personelle çalıştıklarını vurguladı. Göç sorununun dünyanın en büyük küresel meselelerinden biri olduğunu ifade etti.

Yerlikaya’nın Açıklamaları

Yerlikaya, göç sorununu çözmek için dört aşamada mücadele ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Sorunu kaynağında çözmek, etkili sınır güvenlik tedbirleri almak, ülke içinde etkin tespit ve yakalama yapmak, hızlı işleyen sınır dışı süreçlerini tesis etmek.”

Bakan Yerlikaya, yeni başlatılan “Mobil Göç Noktaları” uygulamasının dünyada bir ilk olduğunu ve güvenlik güçlerinin yabancıların kimlik kontrollerini yaparak düzensiz göçle mücadele ettiklerini aktardı.

İstanbul’da 103 Mobil Göç Noktası Araç Hizmet Veriyor

Bakan Yerlikaya, 19 Temmuz 2023’te başlatılan uygulamanın başarısının ardından 1 Aralık 2023 itibarıyla 30 büyükşehirde 103 Mobil Göç Noktası aracının hizmet verdiğini açıkladı. Yerlikaya, bu sayının artırılacağını belirtti.

Göçmen Kaçakçılığıyla Kararlı Mücadele

Yerlikaya, düzensiz göçle ve göçmen kaçakçılığıyla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini vurgulayarak, İstanbul’da yapılan operasyonlar hakkında detaylı bilgi verdi ve gözaltına alınan kişi sayılarını paylaştı.

Bakan Yerlikaya, Türkiye genelinde 100 aracın daha hizmete alınacağını duyurdu ve emek veren tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.