Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 

Deneyap Teknoloji Atölyeleri tarafından 27 il, 38 merkezde gerçekleştirilen ve 15.954 öğrencinin kıyasıya mücadele ettiği kabul sınavını kazanan ve 3 yıl boyunca Deneyap Teknoloji Atölyelerinde tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek eğitimlere katılacak öğrenciler 26 Mart Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde ilk dersi T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı & TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile birlikte yaptılar.

featured

Geleceğin Teknoloji Yıldızları İçin İlk Ders Zili Çaldı

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen açılış programı T3 Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam’ın sunumu ile başladı. T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın konuşmalarının ardından Deneyap Mezunu öğrenciler tarafından ilk ders zili çalındı. Ders zilinin çalmasının ardından gençler Selçuk Abilerinden Millî Teknoloji Hamlesi konulu ilk dersi dinlediler.   

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar konuşmasında “Tek bir amacımız var gençlerimizin, bu ülkenin güçlü geleceğinin teminatı olan gençlerimiz hayal etsin, geliştirsin, üretsin ve bizlerde sonuna kadar arkalarında olalım. Ülkemizin büyük hedefleri var. Bu hedefleri gerçekleştirecek olan siz gençlersiniz bizler de sonuna kadar imkânlarımızı seferber ediyoruz.  Arkanızdayız. Ülkemiz son 20 yılda özellikle savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda büyük gelişme kaydetti. Bundan sonrası içinde görev sizde. Sizler için T3 Vakfı olarak çok özel içerikler, dersler hazırladık. 2022 yılı Deneyap programının ülkemize, siz gençlere ve hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”. 

Haluk Bayraktar’ın konuşmasının ardından sahneye çıkan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, “Kıymetli katılımcılar ve sevgili gençlerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün sizlerle birlikte olmaktan, bu heyecanı yaşamaktan kendimi çok mutlu aynı zamanda sorumlu hissediyorum. 2022 yılı Deneyap programına katılmaya hak kazanan, bugün fiziken burada olan ayrıca 27 ilden çevrimiçi olarak katılan tüm öğrencilerimizi öncelikle tebrik ediyorum.   Sizler ülkemizin, insanlığın geleceği için buradayız dediniz. Biz farklı olmak istiyoruz dediniz. Bu çok kıymetli. 

Türkiye’de 55 ilde 66 Deneyap ile yolumuza devam ediyoruz. Bu program ilk başladığından bu yana TÜBİTAK ile birlikte bende bu özel çalışmanın içindeyim. Bugüne kadar Deneyap mezunlarımızda, gittiğim her ilde Deneyap programında olan gençlerdeki umudu, heyecanı görüyorum. Bu tarif edilemez bir gurur ve mutluluk. Sevgili gençler istemekten vazgeçmeyin. Hayallerinizin peşinde, tutkularınızın peşinde gitmeye devam eden. Emeklerinize, yüreklerinize sağlık. Başarılarınızın devamını diliyorum” şeklinde konuştu. 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır konuşmasında ilk ders öncesi yoklama aldı. “Deneyap Türkiye 2022 eğitim yılı açılışına hoş geldiniz. Sizlerle yeni bir yolculuğa çıkıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi, tam bağımsız Türkiye hedefi için yola çıkıyoruz. Sizler bu yolculuğun akıncıları olacaksınız, öncüleri olacaksınız, neferleri olacaksınız. Birazdan yapacağınız ilk ders öncesi yoklama ile başlamak istiyorum. Bugün açılış dersini verecek olan Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanımız Hasan Mandal, Haluk Bayraktar burada peki geleceğin Aziz Sancarları, Selçuk Bayraktarları, geleceğin bilim insanları, mühendisleri, tarihçileri, sanatçıları burada mı?” diyerek konuşmasında yoklama alan Mehmet Fatih Kacır’a salondaki gençler büyük coşkuyla “Burada” diyerek cevap verdiler.  “Biz yola çıkmaya hazırız. Takım olacağız, ekip olacağız. Sevgili öğrenciler bizler inanıyoruz ki sizler ekip olacaksınız, bir olacaksınız, el ele vereceksiniz, bilimin tüm alanlarında, sadece teknoloji alanlarında değil, sadece bilim alanlarında değil sanatta, sporda her alanda öncüler sizlerin arasından çıkacak. Hep birlikte hedefe ulaşacağız. İnşallah yakın zamanda 81 ile yayacağımız Deneyap Atölyeleri ile daha da yükseleceğiz. Hepinizi sevgiyle, saygıyla kalpten muhabbetle selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamlayan Mehmet Fatih Kacır’ın ardından sahneye 2022 Eğitim yılının ilk dersini vermek üzere gençlerin Selçuk Abisi davet edildi. 

Selçuk Bayraktar: Bayrağımızı En Yükseğe Sizler Çekeceksiniz… 

Gençlerin büyük coşkusu eşliğinde sahneye çıkan Selçuk Bayraktar “Sevgili yol ve dava arkadaşlarım, değerli aileler, Türkiye’nin teknoloji yolculuğunda bayrağımızı en yükseğe çekecek sevgili kardeşlerim hepinizi en içten duygularımla selamlıyorum. Bugün sizlere ilk dersimizde 20 yıla yakındır yürüttüğümüz Milli Teknoloji Hamlesi yolculuğumuzun en önemli kısımlarını anlatacağım” dedikten sonra öğrenciler için ilk ders anlatımına başladı.   

Geleceğin Teknoloji Yıldızları Deneyap Teknoloji Atölyelerinde Yetişiyor

Ülkemizin kalkınması için Millî Teknoloji Hamlesinin itici gücünü oluşturacak, teknoloji geliştirme ve üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştiren Deneyap Teknoloji Atölyeleri bu yıl gerçekleştirilen sınavlarla birlikte 55 ilde 81 Deneyap Teknoloji Atölyesi ile öğrencilerine teknoloji eğitimleri vermeye devam edecek. 2022 yılı sonuna kadar da 81 ilde 100 Deneyap Teknoloji Atölyesinin tamamlanarak faaliyete geçmesi planlanıyor.   Atölyelerde, Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında öğrencilere Tasarım ve Üretim, Robotik Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yapay Zekâ, Siber Güvenlik, Yazılım Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji, İleri Robotik ve Mobil Uygulama gibi teknoloji alanlarında eğitimler veriliyor. Ayrıca öğrencilerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerilerinin geliştirilmesi de hedefleniyor. 

Programa katılan öğrencilerin 3 yıllık ücretsiz eğitim hakkı kazandığı Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 3 yıllık eğitimin ilk iki yılı teknoloji ve proje geliştirme temelli eğitimler, bir yılını ise takım olarak ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım sağlanması süreci oluşturuyor. Eğitimde fırsat eşitliği ilkesinin dikkate alındığı Deneyap Teknoloji Atölyelerinde ortak eğitim müfredatı uygulanıyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri: 

Cumhurbaşkanlığı’nın 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde, Türkiye’nin yerli teknoloji gelişiminin Edirne’den Hakkâri’ye her ilde fırsat eşitliği sağlayarak uygulamaya geçebilmesini amaçlayan bu projeyle geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmek ve geliştirmek amaçlanmaktadır. Proje; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olmak üzere 4 kurumun iş birliğiyle yürütülmektedir.