İstanbul’da Bayramın İkinci Gününde Trafik Yoğunluğu Devam Ediyor

featured

İstanbul’da Trafik Durumu

İstanbul’da Ramazan Bayramı dolayısıyla köprü ve otoyollar ile toplu taşımanın ücretsiz olması, trafik yoğunluğunu azaltmaya yetmedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik Uygulaması’na göre, kent genelinde yoğunluk yaşanmaya devam ediyor.

Avrupa Yakası’nda

D-100 kara yolunda, Avcılar, Esenyurt, Beylikdüzü ve Büyükçekmece arasında çift yönlü yoğunluk yaşanmakta. Ispartakule ve Mahmutbey Gişeleri’nde de trafik sıkışıklığı gözlemlendi. Avrupa Yakası Çağlayan mevkisinde D-100 kara yolu ve TEM otoyolu Ankara istikametinde trafik yoğunluğu arttı.

Anadolu Yakası’nda

TEM otoyolunda Ataşehir bölgesinde her iki istikamette trafik oluştu. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri girişlerinde yoğunluk yaşandı. D-100 kara yolunda Avrasya Tüneli çıkışı ile Göztepe arasında araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Toplu Taşıma Kalabalık

Öte yandan, İstanbul’da metro, metrobüs, otobüs, Marmaray ve deniz taşıtlarının ücretsiz olması, toplu taşıma araçlarında kalabalık oluşturdu. Hava güzel olmasını fırsat bilenlerin bayram gezmesine çıkmasıyla bazı duraklarda toplu taşıma araçlarına binme sıkıntısı yaşandı.