Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan Ekonomi Açıklaması

featured

“Yatırım ve Üretim ile Bünyemizi Güçlendiriyoruz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yerel seçimlerin ardından ekonomiye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yılmaz, Türkiye’nin Mahalli İdareler Seçimlerini demokrasisine yaraşır bir biçimde gerçekleştirdiğini belirterek, vatandaşların iradesiyle oluşan sonuçların ülke, millet ve şehirlere hayırlı olmasını diledi.

“Enflasyonla Mücadele Temel Önceliğimiz”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, ekonomik ve sosyal bakımdan enflasyonla mücadelenin temel öncelikleri olduğunu vurguladı. Geçen yıl ilan ettikleri programı kararlılıkla uygulayarak enflasyonla mücadelede başarılı olacaklarını belirten Yılmaz, bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelede belirgin sonuçlar almayı hedeflediklerini söyledi.

Yatırım ve üretimle ekonominin büyümesini, istihdamı ve ihracatı artırdıklarını belirten Yılmaz, aynı zamanda enflasyonla mücadelede gösterdikleri kararlılıkla ücret artışlarının etkisini azaltarak kalıcı refah artışı sağlayacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomide yapısal reformlar yaparak kamu yönetiminin verimliliğini artırmayı, demokratik standartları yükseltmeyi ve daha etkin bir adalet sistemi oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Amacın demokratik istikrar içinde büyümek ve bu büyümeden tüm kesimlerin adil bir şekilde faydalanmasını sağlamak olduğunu vurguladı.