İtalya, Uzaktan Çalışanlar İçin Dijital Göçebe Vizesini Onayladı

featured

İtalya, Uzaktan Çalışanlar için Yeni Vize Politikasını Açıkladı

Covid-19 salgını sonrasında artan uzaktan çalışma uygulamaları, ülkelerin vize politikalarında değişikliklere yol açtı. İtalya, uzaktan çalışanlar için yeni bir vize türü olan dijital göçebe vizesini onayladı. Bu vize, uzaktan çalışanların ülkede bir yıl boyunca yaşamalarına olanak tanıyor.

Kimler Başvurabilir?

Vize başvurusu yapacak kişilerin serbest meslek sahibi olmaları, bir şirketle çalışıyor olmaları veya bir şirketin çalışanı olmaları gerekmektedir. Ayrıca, sağlık masraflarından muaf olabilmek için asgari ücretin üç katı kadar gelire sahip olmaları gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunanların konaklama kanıtı, sağlık sigortası ve önceki altı ay içinde uzaktan çalıştıklarını veya dijital göçebe olduklarını kanıtlamaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

İtalya’nın dijital göçebe vizesi için başvurular 4 Nisan itibariyle kabul edilmeye başlandı. Başvuru yapmak isteyenlerin ikamet ettikleri ülkedeki bir İtalyan konsolosluğundan randevu almaları ve gerekli belgeleri temin etmeleri gerekmektedir. Vizenin onaylanması durumunda, oturma izni için başvuruda bulunmak için İtalya’ya varıştan itibaren sekiz günleri olacaktır.