Elektrikli Bisiklet Pazarında Türkiye’nin Potansiyeli

featured

BİSED Başkanı: Elektrikli Bisikletlerdeki Yükseliş Trendi

**BİSED** Yönetim Kurulu Başkanı **Cengiz**, dünya genelinde **bisiklet** pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi. **Cengiz**, World Bicycle Industry Association’ın verilerine göre, dünya genelinde **96,4 milyon geleneksel bisiklet** ile **27 milyon pedal destekli elektrikli bisiklet** satıldığını belirtti.

Türkiye’de Bisiklet Üretim ve Talebi

Türkiye’de geçen yıl **1,7 milyon bisiklet** üretildiğini ve **e-bisiklet üretiminin 70 bin adede** ulaştığını ifade eden **Cengiz**, bu alanda henüz istenilen seviyeye ulaşılamadığını vurguladı. Türkiye’nin de bu alanda önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.

Avrupa’da E-Bisiklet Pazarındaki Büyüme

Avrupa’da son **3 yılda e-bisiklet satışlarında yüzde 33 büyüme** yaşandığını aktaran **Cengiz**, bu alana yapılan yatırımların önemine dikkat çekti. **Almanya** gibi ülkelerin e-bisiklet pazarının büyüklüğüne işaret ederek, bu alanda yatırım yapılması gerektiğini söyledi.

İç Pazarda ve Avrupa’da Beklentiler

Yurt içinde en fazla ilgi gören bisiklet modellerinin **dağ ve çocuk bisikletleri** olduğunu belirten **Cengiz**, Avrupa’da ise e-bike modellerine talebin arttığını ve bu trendin Türkiye’de de yükselmesini beklediklerini dile getirdi.

Bisiklet Kullanımının Teşviki ve Gelecek Hedefler

Bisikletin çevreci ve sağlıklı bir ulaşım alternatifi olduğunu vurgulayan **Cengiz**, şehirlerde bisiklet kültürünün gelişmesi için altyapı yatırımlarının önemli olduğunu belirtti. Avrupa Bisiklet Bildirgesi’nin de bu yönde atılmış önemli adımlardan biri olduğunu sözlerine ekledi.