TEI ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü Arasında Teknisyen Okulu Projesi İmzalandı

featured

TEI Eskişehir’de Teknik Personel Yetiştirecek

TEI, Türkiye’nin savunma sanayiinde önemli bir yere sahip olan araçların motor üretimini gerçekleştiren bir kuruluştur. TEI, Eskişehir tesislerinde genel maksat helikopteri ve insansız hava aracı motorları da dahil olmak üzere çeşitli araçların motorlarını üretmektedir. Bu kapsamda, TEI ile Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü arasında ‘teknisyen okulu projesi’ protokolü imzalandı.

İmza Töreninde Kimler Var?

Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen imza törenine Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit, İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğrenciler katıldı.

Eskişehir Valisi’nden Önemli Açıklamalar

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir’in Türkiye havacılık sektöründe önde gelen illerden biri olduğunu vurgulayarak, teknisyen yetiştirme projesinin sektörde örnek olacağını belirtti. Vali Aksoy, Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli mesafeler kat ettiğini ve Eskişehir’in bu alanda lokomotif konumunda olduğunu ifade etti.

Projenin Detayları

TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Akşit ve Eskişehir Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın arasında imzalanan protokolle birlikte, Havacılık Teknisyen Okulu Projesi hayata geçirilecek. Proje kapsamında öğrencilere TEI’de çevrimiçi eğitimler verilecek ve başarılı olanlar atölye eğitimlerine katılma hakkı elde edecek. Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrencilere TEI’de iş imkanı sağlanacak.

Toplamda 554 öğrencinin katılması planlanan projeye, Eskişehir’de bulunan 8 meslek lisesinde eğitim gören öğrencilerin dahil olması hedeflenmektedir.