Gezeravcı: “Uzaya Çıkma Başarısı Türkiye’ye Ait”

featured

Uzay ve Diplomasi Forumu’nda Önemli Açıklamalar

Gezeravcı, NEST Kongre Merkezi’nde düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nda, Gençlik Paneli’nde yaptığı konuşmada uzaya çıkma başarısının Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olduğunu vurguladı.

Heyecanını Görevini En İyi Şekilde Yapmaya Odakladı

Gezeravcı, fırlatma aşamasında heyecan hissetmediğini, çünkü o süreçte görevini en iyi şekilde yapmayı düşündüğünü belirterek, heyecanlanması gereken son kişi olduğunu ifade etti.

Uzay Turizmi ve Yatırımlar

Uzay turizminin yükselen vdasino bir trend olduğunu söyleyen Gezeravcı, hava taşıtlarının yapılması gerektiğini belirtti ve uzaya “turist” adı altında erişimin sağlanması için yasal gerekliliklerin önemine dikkat çekti.

Uzay Misyonu ve Türkiye’nin Yeri

Gezeravcı, Türkiye’nin uzaya kendi insanını gönderen 22’nci ülke olduğunu belirterek, devletin bu konudaki kararlılığının önemini vurguladı. Uzayda açılan yeni sayfanın devamının geleceğine vdasino giriş işaret etti.

Aile Desteği ve Özgüven

Gezeravcı, ailesinin uzaya gideceğini resmi açıklamadan önce bilmediğini anlatarak, ailesinin desteğinin kendisi için önemini vurguladı. Ayrıca, Türkiye’de çocukların öz güven kazanması için uzay misyonunun önemine değindi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı’ndan Destek

Panele katılan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Gezeravcı’nın çocukluk hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, uzay teknolojilerinin önemine dikkat vdasino twitter çekti ve Türkiye’nin uzay programındaki ilerlemesinin uluslararası alanda güçlü bir mevcudiyet sergilemesine yardımcı olacağını ifade etti.