Milli Savunma Bakanlığı Basın Toplantısından Detaylar

featured

Askerlerin Oy Kullanma Hakkı

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık kaynakları, seçimlerde bazı askerlerin toplu olarak oy kullandığı iddialarına ilişkin şu açıklamayı yaptı:

18 yaşını dolduran her Türk vatandaşı seçme ve halkoylamasına katılma hakkına sahiptir. Anayasamız ve ilgili mevzuat gereğince silah altında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrenciler oy kullanamazlar. Ancak diğer profesyonel personel, vatandaşlık görevini yerine getirmek için oy kullanma hakkına sahiptir. Bu hakkı yürürlükteki mevzuat esasları çerçevesinde kullanmaktadır.

ABD’li Heyetin Ziyareti

Yaşar Güler’in ABD’li heyeti kabulü konusunda da bilgi veren Bakanlık kaynakları, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in kabul ettiği ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi’yle görüşmede şu konuların ele alındığını belirtti:

Görüşmede, ABD ile aramızdaki askeri ilişkiler ve savunma sanayii alanında iş birliği, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde devam eden terörle mücadele faaliyetleri, Gazze ve Ukrayna’daki durum gibi bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Bu ziyaret, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin önemine işaret etti.