İsrail Saldırıları Gazze’nin Altyapısını Felç Etti

featured

Cibaliya Kentinde Altyapı Çöktü

İsrail ordusunun yıkıcı saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya kentinde kanalizasyon, su şebekesi ve diğer altyapı hizmetleri zarar gördü. Belediye hizmetleri durma noktasına geldi ve zarar gören kanalizasyonlar atık suları sokaklara taşıyor.

Açlık Krizi ve Hastalıklar

İsrail’in 5 aydan fazla süredir uyguladığı abluka sebebiyle insani yardımların girişine izin verilmeyen Cibaliya’da sakinler, açlık krizi ve kirli sular nedeniyle çeşitli hastalıklardan muzdarip. İçme suyu eksikliği ve deniz suyu arıtma tesislerinin kapatılması, %66’sının kirli su kaynaklı hastalıklara maruz kalmasına neden oldu.

İsrail 70’ten Fazla Su Kuyusunu Yok Etti

Cibaliya Belediye Başkanı Mazin en-Neccar, İsrail saldırılarının ardından bölgede içme ve kullanım suyu temin edilen kuyuların %70’ten fazlasının tahrip edildiğini belirtti. Belediye çalışmaları, İsrail’in saldırıları sonucu zarar gören araçlar sebebiyle durma noktasına geldi.

Çocuklar ve Hastalıklar

Cibaliya’da yaşayan insanlar kirli su sebebiyle temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Atık su tahliyesi yapılamadığı için çocuklar ve yetişkinler kirli suların yaydığı hastalıklardan etkileniyor. İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de binlerce insan yerinden edilmiş durumda.