Özel Direksiyon Eğitimi Nerede Yapılır?

featured

Sürücü adayının yeterlilik seviyesine göre özel direksiyon dersi trafiğin en boş olduğu güzergahtan en yoğun olduğu güzergaha göre bir rota çizilmektedir.

Ehliyet almak isteyen kişilerin belirli eğitimler alması gereklidir. Sürücü kursunda kişiler ehliyet sahibi olmak belirli eğitimler alarak sınavlardan geçmektedir. Bu eğitimler sürücü kursu şeklinde verilmektedir. Ehliyet almak için ilk olarak ehliyet kursuna yazılmak gerekir. Ehliyet kursuna yazılan adaylar, yazılı ve direksiyon sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayarak ehliyet sahibi olabilmektedir.

Güzergah Nasıl Belirlenir?

Özel direksiyon dersine başlamadan önce ilk olarak adayın seviyesine göre sürüş testi yapılmaktadır. Sürücü adayının yeterlilik seviyesine göre özel direksiyon dersi trafiğin en boş olduğu güzergahtan en yoğun olduğu güzergaha göre bir rota çizilmektedir.

Eğitim yalnızca bir bölgede gerçekleşmemektedir. Ehliyeti alabilmek için özel direksiyon dersi almanız şarttır. Sınava girdiğiniz şehrin herhangi bir noktasında da farklı şekillerde yapılabilmektedir.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Özel direksiyon dersi aldıktan sonra adaylar uygun görüldüğü halde tek başına trafiğe çıkabilmektedir. Kişinin tek başına trafiğe çıkması ortalama olarak 10 saat direksiyon dersi aldıktan sonra kesinleşmektedir. Otomatik vites tercih eden adayları için özel direksiyon dersi süresi biraz daha kısalabilmektedir. Otomatik vites özel direksiyon dersleri tercihinizde kullanacağınız araç cinsine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sürücü Kursu

Sürücü kursu, sürücü belgesine sahip olmak isteyen kişilerin belirli sınavlardan geçerek aldığı resmi belgedir. Ehliyet almak isteyen kişilerin sürücü kursu için belirli şartları karşılaması gerekir. Bunun için ilk olarak ehliyet sınıfı belirlenerek sürücü kursuna kayıt yapılmalıdır. Sürücü kursuna kayıt olan kişiler, direksiyon ve yazılı sınavları başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra sürücü belgesi alabilmektedir.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Sürücü kursu herkesin istediği zaman açabileceği bir kurum değildir. Bu kurumun açılması için gerekli belgelerin bir araya toplanması gerekir. Bu belgeler ile ilgili bir liste hazırlayacak olursak;

  1. Kimlik numarası,
  2. Dilekçe formu,
  3. Adli sicil kaydı,
  4. Kursun açılacağı binanın mülkiyet beyanı,
  5. Sağlık ve Sosyal Yardım Müdürlüğü raporu.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Hangi ehliyeti alacağına kararsız olan kişiler ilk olarak hangi araç tipini kullanacağına karar vermelidir. Sürücü adayları motor, araba, otobüs ya da tır kullanabilirler. Her ehliyetin farkları olduğu gibi sınıf olarak da birbirlerinden ayrılırlar. Alacağınız ehliyet grubuna göre özel direksiyon dersi verilmektedir. A1, A2 ve A sınıfı ehliyetler motor kullanmak isteyen kişilerin alması gereken ehliyetlerdir. B sınıfı ehliyetler ise araba kullanmak isteyen kişiler için geçerlidir. D sınıfı ehliyetler ise otobüs kullanmak isteyen kişiler içindir.

Hangi ehliyet tipini almaya karar vermediyseniz B sınıfı araba ehliyeti almanız tavsiye edilir. Araba ehliyeti ile trafikte bulunabilir ve sürücü olmanın ne demek olduğunu anlayabilirsiniz.

Sürücü Kursu Fiyatları

Sürücü kurslarında verilen derslere ve eğitimlere para ödenmektedir. Ayrıca girilen sınav başına da para verilmektedir. Bu eğitimlerin ve derslerin sürücü kursu fiyatları değişiklik gösterebilmektedir. Fiyatlar alınan ehliyetin kriterlerine göre belirlenmektedir.

Ekonomide yaşanan değişiklikler ile sürücü kursu fiyatları da büyük oranda değişmiştir. Değişen kur ile sürücü kursu fiyatları değişikliğe uğramıştır. Kurs fiyatları ile ilgili bir sıralama yapacak olursak;

  1. A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyet ücretleri toplam 2.045,70 TL,
  2. B sınıfı ehliyet ücretleri toplam 3.709.90 TL,
  3. B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M sınıfı ehliyetler toplam 5.374.70 TL.

Kursiyerler sınavlardan geçemedikleri zaman yeni bir sınava girmek için tekrar ödeme yapmak zorundadır. Sınavlardan tek defada geçerseniz sürücü kursu fiyatları sizin için daha az olacaktır. Uygun fiyat ile ehliyet almak isteyen kişilerin, sınavlarına iyi çalışması gereklidir.

Neden İstanbul’da Direksiyon Dersi Almalısın?

İlk defa ehliyet alacak kişilerin kalabalık şehirlerde ehliyet alması daha mantıklıdır. Çünkü kalabalık şehirlerde alınan özel direksiyon dersi, kişileri trafiğe daha iyi hazırlamaktadır. Bu nedenle ehliyet almak için İstanbul’u tercih edebilirsiniz.