En İyi Türk Opera Sanatçısı: Tenor Sedat Can Öztoprak

featured

 Aynı yıl içerisinde art arda 5 tane Uluslararası Yarışma Birinciliği kazanan ilk ve tek Türk Opera Sanatçımız ülkemizin gururu ünlü Tenor Sedat Can Öztoprak, Türkiye’nin en önemli Ödülleri arasında gösterilen Best Of Medya Ödülleri’nde oylama sonucu ‘Yılın En İyi Opera Sanatçısı’ Ödülüne layık görüldü. Sedat Can Öztoprak, Uluslararası Arenada layık görüldüğü ‘Türkiye’yi En İyi Temsil Eden Sanatçı’ Ödülü dahil olmak üzere bugüne dek sayısız kez layık görüldüğü Uluslararası ve Ulusal Ödüllere 23 Eylül 2023 tarihinde sayın Demet Şener ve Hülya Bayar’ın sunumlarıyla İstanbul’da gerçekleşecek olan Best Of Medya Ödülleri’nde bir yenisini daha ekleyecek. Ünlü Opera Sanatçısı, Ödüle layık görülmesiyle ilgili olarak duygularını şu şekilde dile getirdi. “Oylama sonucu beni birkez daha “Yılın En İyi Opera Sanatçısı” Ödülüne layık gören tüm değerli isimlere çok çok teşekkür ediyorum. Bu yıl Türkiye’nin en önemli 12 farklı Ödül Organizasyonu tarafından 12. defa çok değerli isimlerin oylamaları sonucu “Yılın En İyi Opera Sanatçısı” Ödülüne hepsinde de benim layık görülmüş olmamın verdiği gururun tarifi yok kesinlikle. Bu bir Türk Opera Sanatçısı için eşsiz bir gurur. Emeklerimin karşılığının böylesine çok önemli bir Ödülle daha taçlanmış olması gerçekten sonsuz gurur verici.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılında bütün bu başarıları elde etmiş olmak ise bir Türk Opera Sanatçısı için ayrıca eşsiz gurur verici. Layık gören tüm değerli isimlere tekrardan çok teşekkür ediyorum. Ve layık görülmüş olduğum bu çok önemli Ödülü, çok değerli Türk Halkına ve canım Ülkem Türkiye’me ithaf etmek istiyorum.” Şeklinde duygularını dile getirdi. Öztoprak ayrıca, Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen 29 Ekim’de “Cumhuriyet’in 100. Yıl CD’si” çıkartmaya hazırlanıyor. Ayrıca yine Cumhuriyet’in 100. Yılına ithafen 29 Ekimde “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Bestecileri Konseri” adı altında Konserle yine Türk halkıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Ünlü Opera Sanatçısı, Türkiye’de geçen yıl defalarca kez layık görüldükten sonra, 2023 Yılında da yine Türkiye’nin en önemli 12 farklı Ödül Organizasyonu tarafından hepsinde de yine çok değerli isimlerin oylamaları sonucu 12 defa ‘Yılın En İyi Opera Sanatçısı’ Ödülüne layık görülmesinin akabinde, bu önemli başarılarına ilave 29 Ekimde çıkartacağı Cumhuriyet’in 100. Yıl CD’si ve yine 29 Ekimde Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen vereceği “Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Bestecileri Konseri” yle   başarılarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor.

Uluslararası Başarı Ve Kariyer Ödülleri, Altın Melek Ödülleri, Altın Yonca Ödülleri, Altın Yıldız Ödülleri, Sun Awards, Gold Fame Prestige Awards, Altın Başarı Ödülleri, Uluslararası Altın Medya Ödülleri, Best Of Medya Ödülleri, RC Menajerlik Başarı Ödülleri… gibi daha pek çok tesçilli Ödüllerin sahibi ülkemizin gururu ünlü Opera Sanatçısı Tenor Sedat Can Öztoprak, 29 Ekimde piyasaya süreceği “Cumhuriyetin 100. Yıl CD’si” ve yine aynı gün Cumhuriyetin 100. Yılına ithafen vereceği Cumhuriyet tarihimizin en önde gelen bestecilerinin eserlerini yorumlayacağı “Cumhuriyet’in 100. Yılında Türk Bestecileri Konseri” ile alakalı duygu ve düşüncelerini ise şu şekilde dile getiriyor.

“Cumhuriyetimizin 100. Yılında Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerimizin eserleriyle 29 ekimde bayrağımızı dalgalandıracak olmak, bu misyonu üstleniyor olmak çok önemli. Opera tarihimizin en önemli mihenk taşlarından olan bestecilerimizin eserlerinin Cumhuriyetimizin 100. Yılında ve 29 ekimde seslendiriliyor olması, Opera tarihimizin değerlerini yaşatmak bakımından önemlidir. Babam dünyaca ünlü Opera Sanatçısı Bariton Sedat Öztoprak’ın 2000 yılında Devlet Opera ve Balesi idareciliği döneminde de “Türk bestecilerinin acilen Dünya repertuarına kazandırılması gerekliliği” gerçeğiyle yola çıktığı idarecelik dönemindeki o değerleri, daha da ileri taşıma isteğim ve heyecanımla birlikte 29 Ekimde vereceğim Türk Bestecileri Konseri’mden sonraki süreçte de yine aynı Konser programıyla Türk bestecilerimizin eserlerini Dünya’nın çeşitli Opera Sanat şehirlerine taşıyarak aynı Konserleri oralarda da vermeyi, eserlerimizi, değerlerimizi, kültürümüzü, dokumuzu, dünya sahnelerine taşımayı, değerlerimizi dünyada da duyurmayı, bir Türk Opera Sanatçısı olarak öncelikli görevlerimden biri olarak saymaktayım. Beni en çok heyecanlandıran konulardan biri olmakla beraber, 29 Ekimde İstanbul’da gerçekleştireceğim Türk Bestecileri Konserim için de ve yine aynı gün çıkartacağım “Cumhuriyetin 100. Yıl CD’si” için de büyük heyecan ve mutluluk duymaktayım. Ve bayrağımızı dalgalandıracağımız torunlarımıza en iyi şekilde nice 100 yıllar bırakma gayesiyle 29 Ekimde çıkartacağım “Cumhuriyetimizin 100. Yıl CD’sini ve “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk Bestecileri” Konserimi yine çok değerli Türk Halkına ve canım Ülkem Türkiye’me ithaf etmek istiyorum. Şeklinde duygu ve düşüncelerini dile getirdi.