Temizlik Malzemesi Seçimleri

featured


Temizlik malzemeleri seçimlerinizi neye göre yapıyorsunuz? Birçok kişi temizlik malzemeleri alırken yalnızca isim etiketine dikkat ederek alışveriş yapıyor. Aynı malzemeyle evin birçok alanını temizlerken hasara yol açtığının farkına bile varamıyor. Öyleyse temizlik malzemesi seçerken neye dikkat etmelisiniz? Hangi temizlik malzemesini nerde kullanmalısınız? Zihninizde dolaşan bu soruları SGT Temizlik sizin yerinize cevapladı.

Temizlemek İstediğiniz Yeri Belirleyin


Temizlik malzemeleri adı altında birçok ürüne rastlıyoruz. Bazen bir ürünü aldığımızda her yeri onunla temizleyebileceğimiz yanılgısına düşebiliriz. Bu hem eşyamız hem de sağlığımız açısından tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Ev temizliği yaparken kullandığımız klasik bir malzemeyi perde stor temizliğinde kullanmamız ne kadar mantıklı? İlk başta doğru bir temizlik yapmış gibi görünsek bile bir süre sonra kullandığınız ikinci ürünün yüzeyinde bozulmalar olduğunu fark edebilirsiniz. Bu yüzden ilk adım olarak hangi alanı temizleyeceğinize karar vermeniz gerekmektedir.

 Her Alan İçin Farklı Malzeme Kullanın


Temizleyeceğiniz alanı seçtikten sonra malzemesine karar verme aşamasına geçebilirsiniz. Eğer temizlik yapmak istediğiniz yer genel bir yerse ve özel içerikli ürünler gerekmiyorsa üzerinde “çok amaçlı” yazan ürünleri tercih etmenizde bir yanlışlık yoktur. Ama cam, ahşap, fayans gibi özel malzeme gerektiren alanları temizliyorsanız mutlaka onlar için üretilen ürünleri tercih etmelisiniz.

Aldığınız Ürünü Test Edin


Bir ürün hakkında yüzlerce reklam çalışması görebilirsiniz. Sonsuz derecede memnun kalan kullanıcılar, birbirine anlatan en yakın arkadaşlar gibi dış etkenler ürünü tercih etme sebebiniz olabilir. Aldığınız üründen çoğu kişi memnun kalsa bile sizin memnun kalmama ihtimaliniz olduğunu bilmelisiniz. Başkasının memnuniyetle kullandığı malzeme sizin ürününüze zarar verebilir. Bunun farkına varmak çok basit! Daha önce kullanmadığınız bir ürünü ilk kez deneyecekseniz alanınızın küçük bir kısmında kullanıp test edebilirsiniz. Böylelikle tüm alanın zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Kişisel Sağlığınıza Zararlı Ürünleri Tercih Etmeyin


Temizlik ürünleri içerisinde birçok kimyasal karışımı barındırır. Bu karışımlar insan sağlığına zararsız olarak üretilse bile bazılarında istenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için sağlığınızı tehlikeye düşürecek kimyasal madde içermediğinden emin olmalısınız. Ev temizliği önemli fakat sizin sağlığınız her şeyden daha önemli unutmayın.

Son Olarak


Temizlik malzemelerine karşı hassasiyetiniz varsa, kendinizle – sevdiklerinizle vakit geçirmeyi daha çok seviyorsanız ve kıymetli vaktinizi sadece bunlara ayırmak istiyorsanız temizlik işlerini SGT Temizlik ekibine devredebilirsiniz. Aradığınız hizmet ev temizliği, koltuk yıkama, inşaat sonrası temizlik, perde stor, halı yıkama gibi güç ve kalite gerektiren hizmetlerden biri ise; SGT Temizlik bir telefon uzağınızda!