Doç. Dr. İlker Kiriş Kimdir? Nereli ve Kaç Yaşında?

featured

Doç. Dr. İlker Kiriş, 6 Mayıs 1972 tarihinde Aydın’da doğdu. İlköğrenim ve lise öğrenimini Aydın’da tamamladı. Tıp doktorluğu eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1995 yılında mezun olarak tamamladı. Kalp ve Damar Cerrahisi uzmanlık eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi kliniklerinde bulunarak 2002 yılında tamamladı.

2008 yılında bir süreliğine İngiltere Oxford Üniversitesi, John Radcliffe Hastanesi, Kardiyotorasik Cerrahi Bölümü’nde Prof. David Taggart gözetiminde çalıştı. 2011 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından bilimsel yayın incelemesi ve sözlü sınav aşamalarını geçerek doçentlik unvanını aldı. Aynı yıl Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği tarafından düzenlenen Ulusal Yeterlilik (Board) Sınavı’nı başarıyla tamamladı.

Temmuz 2020’den bu yana İzmir’de kişisel muayenehanesinde hastalarına hizmet vermektedir.
Günlük mesleki pratiğinde yoğun olarak varisler ve toplardamar hastalıklarının tedavileri (Fleboloji) alanında çalışmaktadır. Ameliyatsız varis tedavileri kapsamında en güncel ve bilimsel gelişmeleri yakından izleyerek uygulamaktadır. Özellikle varislerin estetik tedavisi (Estetik Fleboloji) konusu ile ilgilenmektedir.

Estetik Fleboloji alanında varislerin neden olduğu kötü görüntünün giderilmesine yönelik endovenöz girişimler, mikro cerrahi ve skleroterapi yöntemlerini uygulamaktadır. Avrupa Damar Cerrahisi Derneği Damar Ultrasonografi kursunu 2016 yılında tamamlayarak sertifika almıştır. Varis yakınmasıyla kendisine başvuran hastaların muayenesi sonrası bacak toplardamar ultrasonografi (renkli Doppler) incelemesini kendisi yapmakta ve kişiye özel tedavi planını oluşturmaktadır. Uluslararası bilimsel dergilerde 22, ulusal bilimsel dergilerde 55 tane bilimsel yayını, ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda yüzden fazla bilimsel bildirisi vardır.

Evli ve 2 çocuk babasıdır. Pergamon Lions Kulübü üyesidir. Labrador cinsi bir köpeği vardır. Hobileri arasında psikoloji, iletişim ve markalaşmak konularında okumak, go strateji oyunu, gastronomi, yemek pişirmek ve yoga yapmak yer alır.

Resmi Instagram Hesabı: https://www.instagram.com/doc.dr.ilkerkiris/