Netanyahu, Hollanda Başbakanı Rutte ile Gazze Saldırıları Hakkında Görüştü

featured

Netanyahu, Rutte’yi Gazze Saldırıları Hakkında Bilgilendirdi

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Batı Kudüs’te bir araya geldi. Görüşme sırasında Netanyahu, Rutte’yi Gazze’deki saldırılar hakkında bilgilendirdi.

Netanyahu, Hamas’a Karşı Zafer Kazanıncaya Kadar Saldırılara Devam Edeceklerini İfade Etti

Netanyahu, görüşme sırasında Hamas’ın askeri kanadı olan İzeddin el-Kassam Tugaylarının Refah’taki taburlarını hedef alacaklarını belirtti. Hamas’a karşı tam zafer kazanıncaya kadar saldırılarına devam edeceklerini söyledi.

Refah Kentine Saldırı Planı

Netanyahu, daha önce yaptığı bir açıklamada, ordu ve güvenlik teşkilatına, Refah’a saldırı planının hazırlanması talimatını verdiğini duyurmuştu. Bu plan kapsamında, yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin başka bölgelere gönderilmesi hedefleniyor.

Refah Kenti ve Filistinlilerin Durumu

Refah kenti, Gazze’nin Mısır sınırında yer alıyor ve yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. Ancak İsrail’in Ekim ayındaki saldırıları sonucunda, Gazze Şeridi’nde yaklaşık 1,9 milyon kişi yerinden oldu ve büyük bir kısmı Refah kentine sığındı.

Refah kentine sığınan Filistinliler, yetersiz konut nedeniyle derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. İsrail güçleri, sık sık hava saldırılarıyla Refah kentini hedef alıyor. Bu durum, İsrail’in Refah kentine kara saldırısı başlatması durumunda, Gazze Şeridi’nde sivillerin sığınacak bir yerinin kalmayacağı endişesini doğuruyor.