Malatya Kayısısının Yurt Dışındaki Başarısı Sürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Malatya, Dünya Damaklarını Tatlandırmaya Devam Ediyor

Türkiye’deki 22 milyon kayısı ağacının yaklaşık 9 milyonunun bulunduğu Malatya, dünyaca ünlü kayısısı ile yine adından söz ettiriyor. Avrupa Birliği’nde tescilli olan Malatya kayısısının geçen sezon rakamları açıklandı.

398 Milyon Dolarlık Gelir Elde Edildi

Geçen sezon, 115 ülkeye Malatya kayısısı ihraç edilerek 398 milyon 809 bin dolar gelir elde edildi. En çok ihracatın ABD’ye yapıldığı bilgisi verilirken, Fransa, Almanya, Avustralya ve Birleşik Krallık gibi ülkelerin de sıralamada yer aldığı belirtildi.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Açıklama Yaptı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, kuru kayısı ihracat sezonunun tamamlandığını ve önceki sezona göre kısmi azalma olsa da 115 ülkeye ihracat yapıldığını söyledi. Özcan, kalite anlamında dünyada hala Türkiye ve Malatya kayısısının öne çıktığını vurguladı.

Gelecek Hedefler ve Stratejiler

Özcan, önümüzdeki dönemde 100 bin ton ihracat ve 750 milyon dolar gelir hedeflerinin olduğunu belirterek, pazarları korumaya ve ihracat rakamlarını artırmaya odaklanacaklarını ifade etti. ABD ve Avrupa’nın hala öncelikli pazarlar olduğunu kaydeden Özcan, bu bölgelerde miktar ve geliri artırmak için çaba harcayacaklarını söyledi.

Malatya kayısısının dünya genelindeki başarısı, kalite ve lezzetindeki üstünlüğü sayesinde devam ediyor. Gelecek dönemde de bu başarının sürmesi ve yeni pazarlara açılması bekleniyor.