Ertekin Aykaç Kimdir?

featured

 

Ertekin Aykaç, Almanya doğumlu, yani Batı Avrupa Türklerindendir. “Almancı” sözcüğünü kesinlikle kabul etmiyor. Türkiye’de bu kelimenin sıkça kullanıldığını belirterek, “İngilizci, Amerikancı, Almancı” gibi bir yaftalama gibi geldiğini dile getiriyor.

“Tabii Almanya’da doğup büyüyünce Alman Avrupa mantalitesi ile yetişiyorsunuz, Türk gibi düşünmek, rüya görmek de olabilir, bünyenize iradenize hakim iseniz, Alman gibi de..” şeklinde sözlerine devam ediyor.

Ertekin Aykaç, eğitimini Almanya’da gazetecilik, uluslararası ilişkiler okuyarak tamamladı. Sonrasında 2006’lı yıllardan itibaren tamamlayıcı tıpla ilgilenmeye başladı. “Sağlık hayatta olmazsa olmazımızdır” mottosuyla devam ediyor. Dünya’da tamamlayıcı tıp da yer edinmiş, Avrupa Merkezinin Prag, dünya merkezi’nin üniversite hastanesi ile birlikte Sri Lanka’da bulunan Medicina Alternativ kurumu ile Malta’da tanıştı.

100 binin üzerinde üyesi olan bir kuruluşta Avrupa Yönetim Kurulu üyeliği bulunmakta. 2010 yılı itibariyle Dubai, Abu Dabi, Şarjah, Ras Al Kaimah gibi emirliklerde özel yerli ailelere uluslararası yatırımlarda danışmanlık yaptı. 2016’da Hollanda merkezli, Almanya’da üretim yapan medikal estetik sektöründe yatırım gerçekleştirdi. Ertekin Aykaç’ın Phanes adı altında bir markası var.

Markanın web sitesi: phanesbeauty.com Özellikle hastane ve kliniklere medikal estetik cihazları üretiyor. Dünyanın her yerine bu cihazları yolluyor. Network ağı geniş olduğundan, Alman mühendisliği ile Almanya’da üretim yapan tek şirket olduğunu belirtiyor.

Ertekin Aykaç, bu konuda hedeflerini Dünyada en tepeye koyduğunu ve başaracağını dile getirerek, Avrupa’da İspanya, İtalya, Fransa gibi Dünya’nın 40’ın üzerinde ülkesine ihracat yaptığını ve çalıştığını söyledi.

Geçen seneye kadar Türkiye’de üretimlerine devam eden Ertekin Aykaç şu anda aktif olarak Almanya’da üretimlerini sürdürüyor.