Cyberpunk 2077’ye DLSS 3 desteği geldi!

featured

Her yamayla biraz daha iyi bir oyuna dönüşen Cyberpunk 2077, bugünkü yama ile nöral grafiklerde bir sonraki devrim olan DLSS 3 desteğine kavuştu. DLSS 3 ile sağlanan performans artışı, GeForce Oyuncularının Cyberpunk 2077’yi daha iyi grafiklerde ve ışın izleme seçeneğiyle deneyimlemeyi mümkün kılıyor ve tüm bunları harika bir performans ile birleştiriyor. Böylece, gerçekçi gölgeler ve aydınlatmanın yanında, NVIDIA DLSS 3’ün sağladığı ek performans sayesinde, başka hiçbir platform GeForce RTX destekli bir PC’deki Cyberpunk 2077 deneyiminin yanına yaklaşamıyor.

Cyberpunk 2077, ‘Peki Cyberpunk’ı çalıştırabilir mi’ sorusunu soran yeni nesil oyuncular için, ekran kartlarını test etmek için kullanılan herhangi bir değerlendirmede tüm ayarları en üst seviyede, ışın izleme seçeneği maksimumda ve DLSS 3 aktifken test edilmesi gereken bir nirengi noktası olarak karşımızda duruyor.

Cyberpunk 2077 yanında, Dying Light 2 de bugün DLSS 3 desteğine kavuşuyor.

DLSS öğrenmeye devam ediyor

Yeni yama, DLSS Frame Generation için oyun motoru verilerinden daha iyi yararlanan ve hızlı hareket sırasında arayüz kararlılığını ve görüntü kalitesini iyileştiren AI ağ geliştirmeleri de dahil olmak üzere, çok sayıda iyileştirme sunuyor.

CD PROJEKT RED’in Global Sanat Direktörü Jakub Knapik konuyla alakalı olarak, “Cyberpunk 2077’yi NVIDIA DLSS 3’ün yapay zeka destekli performansıyla deneyimlemek, oyunun sizlere sunabileceği muhteşem görsellere ulaşmanın en iyi yolu. Bu teknoloji bize sınırlandırılmamış görsellik ve olağanüstü performansın birlikteliği yolunda ileriye doğru bir adım için yardımcı oluyor.” yorumunu yaptı.

Cyberpunk 2077 standartları yeniden belirliyor!

Cyberpunk 2077, ışığın gerçek dünyadaki yansıma ve kırılma şeklini taklit edebilen bir aydınlatma tekniği diyebileceğimiz DirectX Ray Tracing’i kullanarak yeni nesil oyun grafiklerini tanımlayan bir oyun. Bu sayede, alışılageldik statik aydınlatma kullanan oyunlarda görülenden çok daha inandırıcı bir atmosfer yaratmak mümkün oluyor.

Oyun, devasa bir geleceğin şehrini inanılmaz ayrıntı seviyelerinde oluşturabilmek adına çeşitli ışın izleme tekniklerini kullanıp oyunculara PC oyunlarının geleceğine bir göz atma olanağı tanıyor. Cyberpunk 2077’nin güncel sürümünde ışın izlemeli gölgeler, yansımalar, dağınık aydınlatma (Diffuse Ilumination) ve ortam perdeleme (Ambient Occlusion) gibi pek çok teknoloji kullanıyor. Eğer ışın izlemeli aydınlatma ayarlarında “Psycho modu”nu açarsanız, güneş ışığı sahnede gerçekçi bir şekilde yansırken, ışın izlemeli küresel ışıklandırmayı dahi görebiliyorsunuz.

Sonuç, son derece inandırıcı bir distopik / fütüristik ortamda geçen ve görsel olarak çarpıcı bir oyun deneyimi, derinliği tanımlamak için ince gölgeler kullanan geniş şehir manzaraları, doğru yansımalar ile pencereler, aynalar ve su birikintileri ve oyunun siberpunk estetiği için kritik bir detay olan, neon ışıklarla yıkanan Night City sokakları…

Cyberpunk 2077 için hazırlanan en son yama ve GeForce 40 Serisi GPU ile oyuncular, PC oyunlarının yapay zeka destekli geleceğine bir göz atma şansına erişiyor.

DLSS 3, ışın izleme için sahneyi hazırlıyor: Overdrive Mode!

Cyberpunk 2077’ye DLSS 3’ün eklenmesi, oyunun ışın izlemesini yeni zirvelere taşıyacak ve oyunun zaten inanılmaz olan görsellerini büyük ölçüde geliştirecek bir güncelleme olan “Ray Tracing: Overdrive Mode” için sahneyi hazırlıyor.

“Ray Tracing: Overdrive Mode”, Cyberpunk 2077’yi önümüzdeki yılların yeni “Bilgisayarım çalıştırabilir mi?” oyunu olarak tanımlarken, DLSS 3 de GeForce 40 Serisi sahibi oyunculara bu soruya “Evet!” diye cevap verme şansını sağlayacak!

Oyuncuların şu an DLSS 3 farkıyla oynayabileceği oyunlar:

A Plague Tale: Requiem
Bright Memory: Infinite
Conquerors’ Blade
Cyberpunk 2077 (Jan 31st)
Dakar Desert Rally
Deliver Us Mars (coming Feb 2nd)
Destroy All Humans! 2 – Reprobed
Dying Light 2 Stay Human (Jan 31st)
F1 22
F.I.S.T.: Forged In Shadow Torch
HITMAN 3
Jurassic World Evolution 2
Justice
Loopmancer
Microsoft Flight Simulator
Marvel’s Spider-Man: Miles Morales
Marvel’s Spider-Man Remastered
Marvel’s Midnight Suns
Need For Speed Unbound
PERISH (coming Feb 2nd)
Portal with RTX
SUPER PEOPLE 2
The Witcher 3: Wild Hunt
Warhammer 40,000: Darktide
WRC Generations

Heyecanla beklenen DLSS 3 Güncellemeleri:

Atomic Heart
Black Myth: Wukong
Chernobylite
Frostbite Engine
Hogwarts Legacy
ICARUS
Ill Space
Marauders
Midnight Ghost Hunt
Mount & Blade II: Bannerlord
Naraka: Bladepoint
NVIDIA Omniverse
NVIDIA Racer RTX
Ripout
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl
SYNCED
The Cycle: Frontier
The Lord of the Rings: Gollum
THRONE AND LIBERTY
Tower of Fantasy
Unity
Unreal Engine 4 & 5
Warhaven
Witchfire