Turuncu-lacivertliler, Süper Lig’in ilk yarısını hayal kırıklığıyla tamamladı

featured

En kötü sezon ortası performansı

RAMS Başakşehir, 2023-2024 sezonunun ilk yarısını 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyetle tamamlayarak 19 puan topladı ve 14. sırada yer aldı. Bu sonuç, kulüp tarihindeki en kötü ilk yarı performansı olarak kaydedildi. Daha önceki sezonlarda takım, genellikle ilk yarıyı üst sıralarda bitirirken bu sezon beklentilerin altında kaldı.

Emre Belözoğlu sonrası Çağdaş Atan dönemi

Teknik direktör Emre Belözoğlu’nun takımla yollarını ayırmasının ardından, Çağdaş Atan takımın başına getirildi. Atan yönetiminde çıktığı 14 maçta 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet elde etti.

19 gol, 8 farklı oyuncudan

Başakşehir’in sezonun ilk yarısında attığı 19 gol, 8 farklı oyuncudan geldi. En skorer oyuncu ise 6 golle Krzysztof Piatek oldu. Piatek’ı 3 golle Dimitris Pelkas ve Joao Figueiredo takip etti.

Piatek’ten son 7 maçta 6 gol, 1 asist

Krzysztof Piatek, Süper Lig’de son 7 maçta 6 gol atarak takımına önemli katkı sağladı. Polonyalı golcü, ligin ilk haftalarında gol ve asist üretemezken, son haftalarda performansını artırdı ve dikkatleri üzerine çekti.

Piatek, son maçlarda Pendikspor ve Çaykur Rizespor’a karşı birer gol attı, Ankaragücü ve Sivasspor maçlarında ise 2’şer gol kaydetti. Hatayspor maçında ise tek bir asist yaparak takımına katkı sağladı.