Engelli Hakem, Memur ve Antrenör: Ferzende Emre’nin İlham Veren Hikayesi

featured

Çocukluğunda Zorluklarla Başa Çıkmak

Yetiştirme Yurdundan İl Sağlık Müdürlüğüne

Merkeze bağlı Sütlüce Mahallesi’nde 1973’te dünyaya gelen Ferzende Emre, babasını 7 yaşında kaybetmesinin ardından annesinin maddi imkansızlıklarıyla mücadele etmek zorunda kaldı. Ferzende Emre’nin bu zorlu dönemde 8 kardeşinden 4’üyle birlikte Muş Yetiştirme Yurdu’na yerleştirildi.

Yurtta kaldığı süre boyunca derslerine yoğunlaşarak başarılı bir öğrenci oldu ve 18 yaşında İl Sağlık Müdürlüğü’nde memur olarak çalışmaya başladı.

Spor Hayatına Atılmak

Futbol Hakemliği ve Gözlemcilik

Emre’nin spor hayatı, memurluk görevine başladığı dönemde başladı. 13 yıl boyunca futbol hakemliği yaparak Türk Futbol Federasyonu’nda gözlemci olarak da görev aldı.

Voleybol Tutkusu ve Muş Lalezar Spor Kulübü

Emre’nin voleybol tutkusuyla birlikte 15 yıl önce Muş Lalezar Spor Kulübü’nü kurdu ve bir voleybol takımı oluşturdu. Hem başkanlık hem de antrenörlük yaparak gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan korumayı amaçladı.

Öğrencileri Üniversiteye Yönlendirme

Emre’ye devletin sağladığı desteklerle birlikte Muş Lalezar Spor Kulübü bünyesinde yetiştirdiği 134 genci üniversiteye yerleştirmeyi başardı. Bu gençler arasından birçoğu öğretmen, spor yöneticisi ve antrenör olarak mezun oldu.

Emre’nin Vizyonu

Emre, gençlere spor sevgisini ve saygısını aşılamayı, madde bağımlılığından korumayı, sigara kullanmaktan uzak tutmayı ve eğitime teşvik etmeyi amaçladığını belirtiyor. Eğitim ve sporun bir arada olduğunda başarının kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

Muş Valisi’nin Destekleri

Emre, Muş Valisi Avni Çakır’ın destekleriyle takımının daha iyi yerlere gelme imkanı bulduğunu belirtiyor. Muş Lalezar Spor Kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu 2. Lig 8. Grup’ta mücadele ediyor.

Haftanın 5 Günü Antrenman

Emre’nin yönetimindeki takım, haftanın 5 günü antrenman yapıyor ve ligi en iyi şekilde tamamlamak için çalışıyor.

Öğrencilerin Görüşleri

Ahmet Balcı, Ferzende Emre ile 15 yıl önce tanıştığını ve kendisinden çok şey öğrendiğini belirtiyor. Kendisi de Muş Lalezar Spor Kulübü’nde kaptanlık yapıyor ve Ferzende Emre’nin üzerinde büyük emeği olduğunu vurguluyor.

Ömer Faruk ise Muş Lalezar Spor Kulübü’nün sporcusu olduğunu ve bu formayı giymenin kendisini mutlu ettiğini söylüyor. Ferzende Emre’nin gençler için önemli bir kişi olduğunu ve başarılarıyla takımı daha iyi yerlere getirdiğini dile getiriyor.