Ankara’da TFF Başkanlığı Seçimi Sonuçları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu Aday Oldu

Ankara’da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) genel kurulunda mevcut başkan Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığa aday oldu. Genel kurulda 7 sandıkta toplam 281 oy kullanıldı. Divan Kurulu Başkanı Mehmet Baykan’ın açıklamasına göre, Hacıosmanoğlu 134, Büyükekşi ise 129 oy aldı.

İtirazlar ve Kesin Sonuçlar

Mehmet Büyükekşi’nin 1, 2 ve 6 numaralı sandıklara itiraz ettiği belirtildi. Bu sandıkların sayılmasının ve yönetim kurulu ile denetim kurulu oylamasının ardından kesin sonuçlar açıklanacak. Ayrıca, 18 oy geçersiz sayıldı.

Hacıosmanoğlu’nun Teşekkür Konuşması

Yapılan seçim sonucunda başkanlığa seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu teşekkür konuşması yaptı. Hacıosmanoğlu, “Ben kazanmadım, Türk futbolu kazandı” diyerek Türk futboluna adil bir yönetim vadetti.

Denetleme Kurulu Seçimi

Denetleme kurulu listesi de ayrı oylandı ve Mehmet Baykan’ın açıklamasına göre, İbrahim Hacıosmanoğlu’nun listesi 65 oy alırken, Büyükekşi’nin listesi 21 oy aldı. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun denetleme kurulu listesinde çeşitli isimler yer aldı.

İbrahim Hacıosmanoğlu Kimdir?

1966 yılında Trabzon’un Hayrat ilçesinde doğan İbrahim Hacıosmanoğlu, uzun yıllar ticaretle uğraşmış ve Trabzonspor Kulübü’nün 15’inci başkanlığını yapmış bir isimdir.

Bakan Bak’tan Tebrik

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanlığı’na seçilen İbrahim Hacıosmanoğlu’nu tebrik ederek, başarılar diledi.