Ramazan Bayramı’na Özel Baklava Telaşı

featured

İmalathaneler Tam Kapasite Çalışıyor

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, bayram tatlıları tezgahlardaki yerini almaya başladı. İmalathaneler, gelen talebi karşılayabilmek için tam kapasite çalışıyor. Bayram süresince Türkiye genelinde **6 bin ton baklava** tüketilmesi öngörülüyor.

Bayram Telaşı Baklavacılarda Sürüyor

Ramazan ayının ardından yaklaşan Ramazan Bayramı telaşı baklavacılarda da devam ediyor. **Yoğunluk artarak devam ediyor** ve baklavacılar talebi karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor.

Baklava Sektöründe Hummalı Çalışma

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, Ramazan ayının baklavacılar için **bereket ayı** olduğunu belirtti. Yıldırım, bu yılın geçen yıla göre oldukça başarılı geçtiğini vurgulayarak, **bayrama hazırlık sürecinde yoğun bir çalışma** olduğunu ifade etti.

Bayramda Beklenen Tüketim Miktarı: 6 Bin Ton Baklava

Yıldırım, yapılan tahminlere göre sadece **baklava çeşitleriyle** beraber bayramda yaklaşık **6 bin ton baklava** tüketilmesinin beklendiğini söyledi. Bu rakam, diğer tatlı türleriyle birlikte **10 bin tona** ulaşabilir. İstanbul’da ise sadece **2 bin ton baklava** tüketilmesi öngörülüyor.

Fiyatlar Sabit Kalıyor

Yıldırım, hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen baklavacıların, ramazan ayına ya da bayrama özel bir zam yapmadığını belirtti. Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramının **600-700 TL**, fıstıklı baklavanın ise **750-850 TL** arasında fiyatlandığını açıkladı.