Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa vesvese ve takıntılardan kurtulabilmenin yollarını açıklıyor 

featured

Vesvese ve takıntı halk arasında kullanılan tabirlerdir.  Tıbbi literatürde obsesif kompulsif bozukluk olarak bilinen bu olgular çok önemli psikiyatrik sorunların da başlangıcı sayılıyor.

Vesvese ve takıntılar insanların istemsiz bir şekilde aklına gelen ve onları kişiliklerine uymayan bazı hareketlerde ve söylemlerde bulunmayan zorlayan fikir, düşünce veya görüntülerdir. Gündelik yaşantısında vesvese ve takıntı sahibi olan insanların yaşamlarını kendileri için ne kadar zor hale getirdikleri kolaylıkla anlaşılabiliyor. Birçok insan bunun farkında olsa da bu sorunla baş edebilmenin yöntemlerini bilmiyor. Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa vesvese ve takıntılardan kurtulmabilmenin yollarını açıklıyor.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa Obsesif kompulsif bozukluk olarak değerlendirilen vesvese ve takıntı hastalığının üstesinden gelebilmek için bilimsel olarak Yapılan bazı terapi yöntemleri olduğundan bahsediyor. Hastalığın düzeyine göre ilaç tedavisi ile birlikte uygulanabilecek olan bilişsel Davranışçı Terapi Yöntemi ile kişilerin bu sorundan tamamen kurtulabileceklerini anlatıyor.

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa Bu tür rahatsızlıkların temelinde işlevsel olmayan anahtar düşünce ve inançların yer aldığını ifade ediyor. Hastalığın oluşmasında ve sürdürülebilmesinde kilit bir rol oynayan bu inançların kişilerde neden ortaya çıktı ise net bir şekilde belirlenemiyor. Ancak Psikiyatri Uzmanı Dr. Ahmet Yassa’ya göre nedeni bilinmeyen bu inançların tespiti ancak uzman hekimler tarafından kolaylıkla tespit edilebiliyor.