Profesyonel mutfaklar Proverse ile lezzet bulacak

featured

Cargill, HoReCa sektöründe değişen ihtiyaç ve beklentileri yeni markası Proverse ile karşılıyor. Profesyonel mutfakları yüksek performans ve kalite ile buluşturacak olan Proverse’ün lansmanı, Antalya’da gerçekleşen 29’uncu Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’nda yapıldı. Sektör paydaşlarını ağırlayan fuarda, Proverse’ün ilk ürünleri krem şanti ve pişirme kreması usta şeflerden tam not aldı. Cargill’in, Türkiye’nin en yenilikçi ve en geniş yağ ürün portföyüne sahip markası Turyağ da ustaların canlı lezzet şovları ile fuar katılımcılarının büyük ilgisini kazandı

Dünyanın güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir beslenmesi için çalışan Cargill, profesyonel mutfaklar için inovatif ürünler sunacak markası Proverse’ü görücüye çıkardı. Antalya’da ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 17-20 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 29’uncu Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı kapsamında gerçekleşen lansmanda demo sunumları yapılan Proverse ürünleri şeflerin beğenisine sunuldu. İlk etapta pişirme kreması ve krem şanti ürünleri ile piyasaya çıkacak Proverse’ün geniş katılımla gerçekleşen gala etkinliğinde markanın temel değerleri sektör temsilcileriyle paylaşıldı. Cargill’in ev dışı yağ tüketimi sektöründeki öncü markası Turyağ da inovatif ürünleri ile fuara damgasını vurdu.

Gıda sektörünün her alanında yenilikçi ürünler geliştirdiklerini söyleyen Cargill Gıda META Gıda Bileşenleri Ürün Yönetimi ve Pazarlamadan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Cem Beysel, “Cargill olarak 158 yıllık deneyimimiz ile global ölçekteki bilgi birikimimizi ülkemize aktararak yerli üreticilerin faydasına sunmaya devam ediyoruz. Türkiye’deki son teknolojiye sahip Ar-Ge tesislerimizde gıda sektörünün tüm alanlarına yönelik inovatif ürünler geliştiriyoruz. ANFAŞ’ta lansmanını yaptığımız Proverse markamız da HoReCa sektöründeki mutfak profesyonellerinin ihtiyaçlarına çözüm sunan yenilikçi ürünlerden oluşuyor. Günümüz yemek servisi dünyasında rekabet gücünü korumanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Cargill olarak, zamanın değişen tercih, beğeni ve ihtiyaçlarını yansıtan ürünlerimizle müşterilerimiz için lezzetten, sürdürülebilirlikten ve performanstan taviz vermeden güçlü bir tedarik zinciri ile güvenilir bir iş ortaklığı sunuyoruz. Proverse’ü böylesi önemli bir fuarda sektör profesyonelleri ile buluşturmak bizi çok mutlu etti” diye konuştu.

“Ürün portföyü genişleyecek, sırada Orta Doğu ve Afrika pazarı var”

Fuar süresince katılımcıların Proverse markası ve ürünlerine olan yoğun ilgisinden memnuniyet duyduklarını dile getiren Beysel, “Bu ilgi, HoReCa sektöründe güncel beklentileri karşılayacak inovatif ürünlere olan ihtiyaçtan kaynaklanıyor. İlk etapta makarna, et, tavuk ve tatlılarda farklı bir deneyim sunacak pişirme kreması ve pastacılığın vazgeçilmez bileşeni olan krem şanti ile Proverse markasını profesyonellere sunuyoruz. Ürün portföyümüzü vegan köfte harcı, dondurma ve jöle gibi yenilikçi ürünlerimizle de hızla genişleteceğiz. Proverse bir Cargill markası olarak ilk kez Türkiye’de sektöre adım atıyor. Bu süreçte ülkemizde edineceğimiz bilgi ve deneyimle birlikte Proverse’ü Orta Doğu ve Afrika pazarlarına da taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

Hem lezzette hem sunumda yüksek kalite

Şubat ayından itibaren mutfaklara girecek Proverse krema, yoğun dokusu ile yüksek kaplama performansı sunarken limon, baharat, sirke gibi asitli içeriklerle kesilmiyor. Yüksek ısıya dayanıklı olan bitkisel yağlı krema topaklanma yapmıyor ve yemekler servis edilmek üzere bekletilse dahi üzerinden akmıyor. Proverse krem şanti ise farklı malzemeler ve renklendirici bileşenlerle uyumlu, değişen ortam sıcaklıklarında bile hacmini uzun süre kaybetmeyen ve çatlama yapmayan yapısıyla farklı bir deneyim ve lezzet performansı sunuyor.

Proverse şeflerin birinci tercihi olacak

Proverse ürünleri Antalya’daki fuarda gerçekleşen galada sektör profesyonellerinden tam not aldı. Fine dining segmentinde Türkiye’nin en önde gelen isimlerinden biri olan ve kurumsal restoranlara danışmanlık da sunan Şef Murat Bozok, “HoReCa sektöründe işletmelerin en temel ikilemi kârlılığı korurken tercih edilen bir işletme olmayı sürdürebilmek. Bu nedenle doğru ve kaliteli malzeme ile güçlü tedarik zinciri oluşturabilmek çok önemli. Sektörü çok iyi tanıyan ve deneyimli Cargill’in, Proverse ile geliştirdiği yenilikçi ürünlerin, mutfak profesyonellerinin ihtiyaçlarına yanıt üreteceğine inanıyorum. Proverse, yüksek performanslı ve lezzetli ürünleri ile işletmelerin öncelikli tercihi olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Ustaların yağı Turyağ’a büyük ilgi

Cargill, sektörün uluslararası düzeyde en önemli buluşma noktalarından biri olan Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı’na endüstriyel ve ev dışı yağ tüketim pazarındaki öncü markası Turyağ ile de damga vurdu. Köklü geçmişi ve yaygın satış ağıyla Türkiye’nin her noktasına ulaşan Turyağ’ın yüksek kalitedeki inovatif ürünleri endüstriyel ve pastacılık yağlarında sektör profesyonelleri ve pastacılık ustalarından büyük ilgi gördü. Cargill standını ziyaret edenler, Turyağ ustalarının canlı şovları eşliğinde hazırlanan lezzetleri tattı, ortaya keyifli görüntüler çıktı. Tedarik Zincirinde Güven Programı kapsamında ‘Güvenilir Tedarikçi’ sertifikası ile Balıkesir’deki tesiste üretim yapan Turyağ, son yıllarda yaptığı yüklü AR-GE ve gıda güvenliği yatırımları kapsamında 80’in üzerinde ürün geliştirdi. Turyağ, trans yağ ve kolesterol içermeyen, doymuş yağ oranı azaltılmış, daha sağlıklı yenilebilir bitkisel yağ çeşitleri ile profesyonel mutfaklar için yaygın bir kullanım alanı sağlıyor.