Meteorolojiden Kritik Uyarılar Geldi: Yağışlar ve Fırtınaya Dikkat!

featured

İstanbul ve Çevresinde Kuvvetli Yağış Uyarısı

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi‘nin açıklamasına göre, bu gece saatlerinden itibaren, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Yalova çevrelerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Metrekareye düşen yağış miktarının 70 kilograma ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Ege ve Akdeniz Bölgelerinde Yoğun Yağış Bekleniyor

Kıyı ve Güney Ege’de, yarın Batı Akdeniz’de beklenen gök gürültülü sağanağın kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerdeki sağanağın ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Fırtına Uyarısı

Meteoroloji’nin uyarısına göre, birçok bölgede fırtına etkili olacak. Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz bölgelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Bu durumda ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.