Le Mans 24 Saat Yarışı, Goodyear lastikleriyle kıyasıya mücadeleye sahne oldu

featured

Goodyear, Le Mans 24 Saat yarışının LMP2 kategorisinin tek lastik ortağı olarak yer aldığı ikinci yılda, çok güçlü bir performans, dayanıklılık ve istikrar ortaya koydu. 

LMP2 sınıfında 27 araç yarışa Goodyear lastikleriyle başladı. Böylece markanın, FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası ve Avrupa Le Mans Serisinin tek lastik ortağı olduğu ilk yıl olan geçen yıla kıyasla iki araç daha Goodyear lastikleriyle mücadele etti. Aralıksız çalışan bir ekip, takımlara lastiklerin yanı sıra operasyon ve yapılandırma desteği sağladı.

Bu yarış, Goodyear’ın 2020 yılında organizasyona geri dönmesinden bu yana markanın en büyük Le Mans projesi oldu. 2022 ayrıca, 31 aracın Goodyear lastikleriyle yarıştığı 1979’dan sonra Goodyear’ın en fazla araca servis sağladığı yıl olarak da tarihe geçti.

LMP2 kategorisinde antreman, sıralama ve yarış aşamalarında 2.500’den fazla lastik kullanıldı. Yarış sırasında her bir takım lastik 600 km diğer bir deyişle 44 tur kullanımda kaldı. Bu da dört yakıt ikmaline eşit bir süre olup, takımlara pit noktasında önemli ölçüde zaman kazandırdı.

Yarış sonucu: LMP2 sınıfında zafer 38 numaralı JOTA aracının oldu

LMP2 kategorisinde yarışı Roberto Gonzalez, Antonio Felix Da Costa ve William Stevens’ın mücadele ettiği 38 numaralı araç kazandı. Yarışa üçüncü sırada başlayan üçlü, mücadelenin henüz başlarında liderliği ele geçirerek yarışı önde tamamladı. 

Prema Orrlen Takımı pilot koltuğunda Robert Kubica, Louis Deletraz ve Lorenzo Colombo ile 2. sırayı alırken, bu üçlüyü 28 numaralı ikinci JOTA aracı takip etti.

Yarış öncesinde favori gösterilen üç araç olan 22 numaralı United Autosport aracı ve iki WRT aracı ilk virajda çarpışarak geriye düştü.

Yarışın sonraki bölümleri görece sakin geçerken, yarışa başlayan 27 araçtan 26’sı bitiş çizgisini geçmeyi başardı. 

Goodyear’ın Le Mans çalışmaları artarak devam ediyor

Goodyear Dayanıklılık Programı Müdürü Mike McGregor, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Le Mans’da sergilediğimiz saha içi performans, takımlara sunduğumuz hizmetin seviyesini ortaya koyuyor. Ekibimizde 40’tan fazla mühendis ve teknik eleman aralıksız çalışarak lastiklerin zamanında teslim edilmesini sağladı. En yeni tek tip slick lastiklerin performansından ve güvenilirliğinden çok memnun kaldık. Mücadele boyunca hava yarışa son derece elverişli olsa da önceki yıllarda kullandığımız orta ve ıslak zemin lastiklerinin yerine tek bir ıslak zemin lastiği getirerek operasyonlarımızın önemli ölçüde daha akıcı olmasını sağladık. Bunun sonucunda, geçtiğimiz yıla kıyasla üretmemiz ve taşımamız gereken lastik sayısını %30 azaltmayı başardık.”

Goodyear EMEA Motor Sporları Direktörü Ben Crawley ise şunları söyledi: “Goodyear, LMP2 sınıfının tek tedarikçisi olarak ikinci yılına girmiş olmaktan gurur duyuyor. Bu organizasyon sezonun en zorlu yarışlarından biri. Tek birçok yönlü slick lastik sağlamanın sadece teknik değil, aynı zamanda iş gücü yönünden zorlukları var. LMP2 kategorisindeki her takıma destek sunacak uzman saha mühendisleri görevlendirmemiz gerekiyor. Goodyear, dayanıklılık yarışlarındaki operasyonlarını büyütmeye devam ediyor. Bu yıl düzenlenen yarış, Goodyear’ın son 43 yılda yer aldığı en büyük yarış oldu. LMP2 sınıfındaki araçların tamamının Goodyear lastikleriyle yarıştığı ikinci yılda takımlara, gösterdikleri işb irliği ve 27 araçtan 26’sının bitiş çizgisini geçmesi gibi muhteşem bir başarıya imza atmaları dolayısıyla teşekkürlerimi sunuyorum.”