Gitarının Huzurlu Sesi İle Akıllara Kazınıyor: Gitarist ve Besteci Cenk Özveren Kimdir?

featured

2019 yılında Pandemi’ye inat huzurlu ve neşe veren tarzıyla kulakların pasını silen ve müziğin umut verici özelliklerini yansıtan altyapıları ve sözleri ile bizi özlediğimiz şarkılara ve zamanlara götürüyor. Derin Mevzular grubunun kurucusu, Gitarist ve besteci Cenk Özveren ile tanışalım.

Geçtiğimiz 5 yıldır Cenk Özveren’in çalışmalarını gitaristi ve bestecisi olduğu Derin Mevzular albümlerinde görüyoruz. 2019 yılında “Mevzu Derin” albümüyle çıkış yapan grup dinleyicileri ile buluştu. Grup ilerleyen zamanlarda aynı yılın Ağustos ayında Deriko gibi sevilen şarkıları akustik tarzda kayda aldıkları “Yaşasın (Akustik)” albümünü yayınladı. 2020 yılında “Kes Vur (2020)”, “Yandım Derdine (2020)”, “Yok Öyle (2020)” single parçaları yayınlayarak pandemi zamanlarında müzikal olarak verimli bir sene nasıl geçirilir, bunu gösterdiler.  Zorlu zamanlardan geçerek bir araya gelen grup, bu zor zamanları müziklerinin kalitesine yansıtmış: Sonunda huzuru ve sükûneti bulmuş olacak ki çıkardıkları her notada neşeli ve insan ruhunu besleyen çalışmalar ortaya çıkıyor.

Aktif bir şekilde 2018’den beri sahne alan ve birçok albüm ve single çalışması ortaya koyan grubun, son çalışması “Yeni Güne Selam (2021)” içerisinde kendi ismini de taşıyan şarkı ile adından sıkça söz ettirdi. Dinleyicileri tarafından oldukça sevilen tarzları 90’ların Rock müziğinin kaliteli tınılarını taşıyor, grubun ahenkli çalışmalarını iç dünyanızda hissediyorsunuz.

90’ların ünlü Rock Müzik sanatçıları ve grupları olan Haluk Levent, Gece Yolcuları, Murat İlkan, Athena,  Haluk Levent, Tibet Arıkan, Zafer Doğulu gibi birçok isimle aynı sahnede bulunmuş, bu onu 90’lı yılların kaliteli Rock sound’unun ruhunun adeta içine işlemesini sağlamış. Gitarist Cenk Özveren uzun zamandır İnstagram’da kendi adıyla gitar performanslarını sevenleri ile paylaşıyor. Gitarı eline 1986 yılında almış, o zamandan beri gitarı ve Cenk Özveren ismi birbirinden ayrılmayan bir ikili ve bunu profilinde rahatlıkla görebiliyorsunuz. 36 yıldır elinden indirmediği gitarı ve yılların getirdiği deneyimi bir arada bir şölen gibi çalışıyor! Yer yer sahne çalışmalarını da paylaşan Cenk Özveren, birçok Rock müzik sever tarafından severek takip ediliyor.

Yeni çalışmalarının müjdesini veren Cenk Özkan’ın bu sene içerisinde 2 ayrı single parçası dinleyicisi ile buluşacak. “Bilmiyorum” ve “Sessiz Evler” şarkıları ile Cenk Özkan’ın özgün çalışmalarını Spotify ve diğer müzik platformlarında mutlaka takip etmelisiniz.