Fatih YEŞİLGÜL Kimdir?

featured

Sevenleri tarafından dinlenme sayıları milyonları aşan “Senle Açamam, Tek Tabanca, Allah Canım Alsın, Gelme Artık, Değdi mi” gibi birçok eserin bestecisi veya yorumcusu olan Fatih YEŞİLGÜL, 1981 Elâzığ doğumlu evli ve iki çocuk babasıdır. İlk orta ve lise eğitimlerini Elâzığ’da tamamlamış, Muğla Üniversitesi ve Anadolu Üniversitelerinde eğitimlerine devam etmiş ve son olarak Trakya Üniversitesinde Yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.

İlk olarak 2010 yılında “Senle Açamam/Tek Tabanca” isimli profesyonel albümünü sevenleriyle buluşturan sanatçı, daha sonra 2014 yılında “Gelme Artık” albümünü dinleyicisinin beğenisine sunmuştur. Besteleri sevenleri tarafından çok ilgi görmüş olan Fatih YEŞİLGÜL, kendine has besteleri, ses tonu ve mızrabıyla dijital platformlarda milyonlara ulaşmıştır.

Uzun yıllar radyoda canlı müzik programları yapan sanatçı, birçok kez TV programlarının konuğu olmuştur. Sayısız konser, program ve festivalde sahne alan YEŞİLGÜL, müziğin mutfağı tarafında olmayı hep daha çok sevdiğini belirtmiş ve kendisine gelen sahnelerde seçici olduğunu her seferinde vurgulamıştır.

Sesi, besteleri ve müzik tarzı dışında, kişiliği ve duruşuyla da sevenlerinin gönlünde taht kuran Fatih YEŞİLGÜL; aynı zamanda F4 Prodüksiyon Ses Kayıt Stüdyosunda da birçok sanatçının gönüllü aranjörlüğünü üstlenmiş ve müziği ticaret olarak değil bir yaşam tarzı olarak görmüştür.

Dinleyicisinin büyük beklenti içinde olduğu kendine has tarzıyla ve besteleriyle tanınan sanatçı, yeni beste çalışmalarının sürekli devam ettiğini ve birbirinden güzel bestelerini dinleyicisiyle buluşturmanın heyecanı içerisinde olduğunu sosyal medya hesaplarında duyurmuştur.