Endüstriyel Waffle Makinesi

featured

Endüstriyel waffele makinesi alırken dikkat etmemiz gereken şeyler bellidir. Waffle makinesi alınırken ilk dikkat edilmesi gereken nokta seri üretim yapılıp yapılamayacağıdır.

Endüstriyel Waffle Makinesi Ne İşe Yarar?

Öncelikle endüstriyel waffle makinesi çeşitlerinin aynı anda birden fazla sayıda waffle tatlısı hazırlamayı sağladığını belirtmeliyiz. Özellikle ikili olarak dizayn edilen modeller kısa zamanda hızlı bir şekilde bu tatlının üretimini yapmayı sağlıyor. Aynı zamanda kolay temizlenebiliyor olması da sanayi tipi mutfak ekipmanlarının özelliklerinden biridir. Kalıntılar kolaylıkla tabladan ayrılıyor ve işletmelerde bu makinelerin temizliği için uzun süre zaman ayırmaya gerek kalmıyor. Düşük enerji tüketimi, waffle makinelerinin ön plana çıkan özelliklerinden biridir.

Endüstriyel Waffle Makinesi Özelliği Nedir?

Endüstriyel mutfaklar için hazırlanan makine modellerinin dikkat çeken yönlerinden biri de tabla kısımlarının çok hızı ısınıyor olmasıdır. Bu sayede makineler açıldıktan kısa bir süre sonrasında bu tatlının hamurunu pişirmeye hazır bir hale geliyor. Profesyonel mutfaklar için hazırlanan makine modellerinin büyük bölümünde izolasyon da bulunuyor. İzolasyon malzemesi ise ısının uzun süre korunmasına yardımcı oluyor ve bu sayede makinelerin daha az enerji tüketerek çalışmasına olanak tanıyor.

Endüstriyel Waffle Makinesi Nasıl Temizlenir?

Her günün sonunda mutlaka sanayi tipi waffle makinesi çeşitlerinin temizlenmesi gerekiyor. Düzenli olarak temizlenmesi, makinelerde yiyecek kalıntılarının kalmasını önleyecek ve bu sayede pişirilen waffle çeşitlerine yanık kokusu gibi istenmeyen kokular oluşmasını önleyecektir. Temizlik için öncelikle makinelerin soğumasını beklemeniz gerekiyor. Temizlik için kağıt havlu, nemli bir bez ve yumuşak fırça kullanımında fayda olacaktır.

Öncelikle tabla bölümünde kurumuş olan hamur kalıntılarını temizlemelisiniz. Bunun için yemeklik yağ kullanabilirsiniz. Yemeklik yağ inatçı hamur kalıntılarının yumuşamasını sağlar ve sonrasında kağıt havlu ile bu kalıntıları alabilirsiniz. Eğer küçük kırıntılar kaldıysa yumuşak bir fırça yardımı ile kalıntıları makineden arındırabilirsiniz. Son olarak az miktarda bulaşık deterjanı ile tabla kısmını temizleyerek temiz, nemli bir bezle de durulama işlemi yapılmalıdır. Böylelikle waffle makinesi yeni gün için hazır halde olacaktır.

Mutfak ekipmanlarını temizlemek için güçlü kimyasal maddeler kullanılmamalıdır. Bu maddeler profesyonel mutfak ekipmanlarının yüzeylerinde aşınmaya neden olabilir. Tabla kısımlarında kimyasal kokusunun ve kalıntılarının kalmasına yol açabilir ve bu koku ile kalıntılar da pişirilen yiyeceklere geçebilir. Bu nedenle profesyonel mutfaklarda kullanılan ekipmanların temizliğinde hangi malzemelerin kullanılacağı titizlikle seçilmelidir.

Daha fazlası için Instagram hesabımızı ve Youtube hesabımızı takip edebilirsiniz.

Endüstriyel waffle makinelerine hazırladığınız waffle karışımını belli bir zaman içi depolama ve ölçülü bir şekilde waffle makinesinin ızgarasına dökmek için kullanmanız gereken Wafflee Pancake Dolum Aparatı ile kolay temizlenebilen GMG KGW 05 Külah Waffle Makinesi 23 x 23 ile  waffle karışımınızı kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Waffle gofretinizi bir külah şekline bürmek için ise Kornet Sarma Aparatı ile külah wafflelerinizi oluşturabilirsiniz.