Başkan Yılmaz, Mersin’de kış turizminde bir çığır açtı

featured

Mersin, heyecanla beklediği Kar Festivali’ne kavuştu. Mersin’de ilk kez Toroslar Belediyesi’nce düzenlenen ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Toroslar Kar Festivali’nin ilk günü coşkuyla başladı.

Beyaza bürünen doğanın ve kış mevsiminin güzellikleri, Toroslar’ın 1453 rakımlı Arslanköy yaylasında zirve yaptı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Toroslar Kar Festivali’nin Türkiye’de bir marka olduğunu belirterek, festivale katılan tüm vatandaşlara desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Yılmaz; “Bu başarı hepimizin” dedi.

Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Adana, Hatay ve Kayseri illerinden de binlerce kişinin katıldığı Toroslar 2. Kar Festivali, Türkiye’de kış turizmiyle öne çıkan illere rakip oldu.

7’den 70’e herkes, güzel havanın da etkisiyle DJ performansı eşliğinde danslarla, konserlerle coşup, yamaç paraşütü ve snowboard yaparak, kartopu oynamanın ve kızakla kaymanın keyfini çıkardı. Festival alanının yamacına işlenen dev Türk Bayrağı ise dikkat çekti.

Festival sabahında vatandaşlar, Mersin’in dört merkez ilçesinden sunulan servis imkânından ücretsiz olarak faydalandı. Tüm ihtiyaçların düşünüldüğü festival alanında katılımcılara Toroslar Belediyesince çay ve çorba ikram edildi. Katılımcılar, sucuk ekmek yiyerek gün boyu eğlendi ve festivali doyasıya yaşadı.

“KARDAN ADAM DEĞİL KARDAN AİLE”

14 Şubat Sevgililer Günü için hazırlanan sürpriz temalar, fotoğraf karelerini süslerken festival alanında belediye ekipleri tarafından özenle yapılan kardan adam, kardan anne ve kardan çocuktan oluşan dev kardan aile ise dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Festivalde sunulan ücretsiz internet

hizmeti ile katılımcılar, #ToroslarKarFest etiketini kullanarak kentin eşsiz güzelliğini tüm dünyaya duyurdu.

Minikler, kardan hayvan figürleriyle mutlu olurken, kar üstünde tahterevalli ve salıncağa binen vatandaşlar da sevinçlerini aileleriyle paylaştı.

Bölge esnafı açılan stantlarda yöresel ürünlerin tanıtımını ve satışını yaparken, Toroslar Belediyesi’nin TORTEK kursiyerleri de el emeği ve göz nuru ile ürettikleri sergileme imkanı buldu.

BAŞKAN YILMAZ SEVGİSİ, TOROSLAR’I SARDI

Başkan Yılmaz, festival alanında yoğun ilgiyle ve alkışlarla karşılandı. 10. Yıl Marşı eşliğinde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan festivalde milli duygular da doruğa çıktı.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, Akdeniz Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Türkmen, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, mahalle muhtarları ve muharip gazilerin de katıldığı festivalin açılış konuşmasını Arslanköy Mahalle Muhtarı Erdal Cengiz yaptı.

MUHTAR CENGİZ; “ARSLANKÖYÜMÜZ MERSİN’İN PARLAYAN YILDIZI OLDU”

Muhtar Cengiz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’ın göreve geldiği günden bugüne kadar yapılan çalışmalarla ve Kar Festivali ile Arslanköy yaylasının Mersin’in bir parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür eden Muhtar Cengiz; “Başarılı çalışmaları ve hizmetleriyle Türkiye’de en başarılı 3. İlçe belediye başkanı seçilen Başkanımız Atsız Afşın Yılmazı’ı tebrik ediyoruz. Bu ödül Arslanköy olarak bizleri gururlandırdı” dedi.

BAŞKAN YILMAZ; “KAR FESTİVALİMİZ, TÜRKİYE’DE YENİ BİR MARKA OLDU”

Başkan Yılmaz, festivale yoğun ilgi gösteren ve sahip çıkan tüm hemşehrilerine teşekkür ederek, festival ile Mersin’de kış turizmi konusunda bir çığır açtıklarını söyledi.

Başkan Yılmaz; “Bu festival, birlik ve beraberlik içinde yapılmış ve başarılı olmuş bir çalışma. Mersin’de ve Çukurova bölgesinde iki yıl önce ilkini düzenlemiştik. Bölgemizde, bu konseptte yapılan başka festival yok. Siz değerli hemşehrilerimiz de festivali çok sevdiniz. Bu da bizi daha çok motive ediyor. Biz de sizlerden aldığımız güçle çalışıyor, daha iyisini yapmaya devam edeceğiz. Geçen hafta açıklanan araştırmada Türkiye’nin en başarılı 3. İlçe belediye başkanı seçildik. Bu başarıda gece gündüz demeden, yağmurda, karda, kışta çalışan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çünkü yaptığımız bu iş, bizle ve ekibimizle birlikte bir takım oyunu. Bu takım oyununun 12’ncisi sizlersiniz. Tüm vatandaşlarımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kar Festivalimiz ile bölgemize, kentimize bir değer kattık. Türkiye çapında yeni bir marka oluşturduk. Arslanköylü hemşehrilerimize de festivalimize sundukları katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi olarak 3 yıl içinde ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. 83 bin ton asfalt, 500 bin metrekare kilit parke yaptık, gönül bağı projemizle sıkıntıda olanlara ulaştık. Uluslararası spor organizasyonlarımızla dünyaya ulaştık. Bu başarı hepimizin ve hep beraber daha çok çalışacağız. Kentimizi daha da kalkındıracağız” şeklinde konuştu.

“BU GÜZELLİĞİ, BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ HERKES GÖRSÜN”

Başkan Yılmaz, katılımcılardan çektikleri fotoğrafı, ToroslarKarFest etiketiyle sosyal medyada paylaşmalarını istedi. Başkan Yılmaz; “Bu güzelliği, birliği ve beraberliği herkes görsün. Beraber oluşturduğumuz bu yeni markayı tüm Türkiye ve dünya görsün” dedi.

MİLLETVEKİLİ ŞİMŞEK; “BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ TEBRİK EDİYORUM”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği projelerle Toroslar’ı bir marka yapan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederek; “MHP’li belediye başkanları karda, kışta, yağmurda vatandaşlarıyla beraber olan, çocukların, kadınların ve 7’den 70’e herkesin yüzünü güldüren başkanlardır. Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz da tüm personeliyle ve yaptığı çalışmalarla Türkiye’nin en başarılı 3. İlçe belediye başkanı seçildi. Başkanımızı ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan Yılmaz, Milletvekili Baki Şimşek ve protokol üyeleriyle birlikte bölge esnafının açtığı stantları gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Yılmaz, TORTEK Merkezi kursiyerlerin el emeği ile hazırladığı ürünleri de inceleyerek tebrik etti.