203 saat sonra inanılmaz kurtuluş! 7 katlı bina enkazının en dibinden sağ çıktılar

featured

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 203. saatinde 7 katlı apartmanın bodrum katından bir karı koca sağ olarak çıkarıldı. Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde ise depremin 204. saatinde enkaz altında kalan yabancı uyruklu Muna Dabul kurtarıldı.

Türkiye’nin doğusunda 10 ilde yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6’lık Kahramanmaraş depreminin ardından başlatılan arama kurtarma çalışmaları 9. gününde de devam ediyor.

BODRUM KATTAN SAĞ ÇIKTILAR

Ekipler, Kahramanmaraş’ta Karaman Mahallesi’ndeki 7 katlı Aktaş Apartmanı’nın kapıcı dairesinin de altında bulunan bodrum kattan ses aldı. Çalışmalarını hızlandıran ekipler 5 kişilik aileden 2 kişinin hayatta olduğunu belirledi. Enkazın neredeyse en dip noktasına inen ekipler Hidayet Polat isimli kadın ile eşi olduğu öğrenilen Muharrem Polat’ı 203 saat sonra canlı olarak çıkarmayı başardı. Aile fertlerinden diğer 3 kişinin ise hayatlarını kaybettikleri belirtildi. 203 saatlik karanlığın ardından arama kurtarma ekipleri tarafından güneşe çıkarılan karı koca çift şükredip arama kurtarma ekiplerine sarılarak gözyaşı döktü.