THY Üst Üste Üç Yıl En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu Ödülünü Kazandı

featured

THY’nin Sürdürülebilirlikteki Başarısı

Türk Hava Yolları, prestijli “En Sürdürülebilir Bayrak Taşıyıcı Havayolu” ödülünü üç yıl üst üste kazanmanın gururunu yaşıyor. İklim krizinin havacılık sektörünü olumsuz etkilediği bir dönemde THY, çeşitli sürdürülebilir uygulamalarıyla öne çıkıyor. Gönüllü karbon dengeleme platformu “CO2mission”, “Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı” (SAF) kullanımı, uçak içi sürdürülebilir ürünler ve atık yönetimi gibi uygulamalarla sürdürülebilir seyahat deneyimi sunuyor.

THY Yönetim Kurulu’ndan Açıklama

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, ödülün sürdürülebilirliğe ve çevre yönetimine olan bağlılıklarının bir kanıtı olduğunu belirtti. Bolat, şirketin dijitalleşme alanında dünyanın önde gelen havayollarından biri olmayı hedeflediğini vurgulayarak, 2050 yılına kadar Karbon Nötr Havayolu olma taahhüdünü doğrultusunda sürdürülebilir uygulamalara önem verdiklerini belirtti.

THY’nin Gelecek Hedefleri

THY, 2008 yılından bu yana karbon ayak izini azaltmak için 100’den fazla proje yürüterek önemli başarılara imza attı. 2023’te yakıt tasarrufu ve sera gazı salımının azaltılması konularında da ilerleme kaydeden şirket, gelecekte de sürdürülebilir uygulamalara odaklanmayı sürdürecek.

World Finance Sürdürülebilirlik Ödülleri, dünya finans ve iş çevrelerince önemli bir referans olarak kabul ediliyor. Bu ödüller çevresel, ekonomik ve sosyal alandaki en iyi uygulama örneklerine sahip kuruluşları ödüllendirerek, sürdürülebilirliğe verilen önemi vurguluyor.