Stellantis CEO’su Carlos Tavares’in 2023 Yılındaki Maaşı Yükseliyor

featured

Carlos Tavares’in Maaşı Artışla 36,49 Milyon Euro’ya Ulaşacak

Stellantis CEO’su Carlos Tavares’in 2023 yılındaki toplam maaşı, %56 artışla 36,49 milyon Euro (39,5 milyon dolar) seviyesine yükselecek. Bu artış, ABD’deki sendikalarla zorlu maaş müzakerelerinin şirketin kârlılığını etkilediği bir dönemin ardından gerçekleşti. Tavares, sektördeki en yüksek maaşlı patronlardan biri haline geldi.

Çalışanların Aldığı Ücretin 518 Katı

Stellantis, çalışanlarının 2023 yılında ortalama 70 bin 404 Euro kazandığını duyurdu. Bu rakam, geçen yıla göre %9,4 artışı temsil ediyor. Carlos Tavares’in toplam maaşı ise çalışanların aldığının yaklaşık 518 katı seviyesinde bulunuyor.

Fransız Sendikalar ve Hissedarlarla Çatışmalar

Carlos Tavares’in yüksek maaşı, Fransız sendikaları ve hissedarlarla arasında çatışmalara neden olmuştu. Yatırımcılar, Tavares’in maaş paketine karşı oy kullanarak tepkilerini dile getirmişti. ABD’deki otomobil endüstrisinde de benzer eleştiriler bulunuyor.

General Motor, Ford Motor ve Stellantis gibi şirketlerin CEO’larının yüksek maaşları, otomobil endüstrisinde tartışma konusu olmaya devam ediyor. GM ve Ford’un 2023 yılı için CEO ücretleri henüz açıklanmazken, 2022 yılında GM’den Mary Barra’nın ve Ford’un patronu Jim Farley’nin aldıkları maaşlar ortalamanın üzerindeydi.