Hataylı Depremzedeler, Belirsizlik İçeren Rezerv Alan Uygulamasında Endişeli

featured

Depremzedelerin Mülklerinin Akıbeti Belirsiz

Hataylı depremzedeler, rezerv alan uygulaması ile mülklerinin akıbeti konusunda endişeli bekleyiş içerisinde. Türkiye’nin en yıkıcı depreminde evi sağlam kalan Habip Yapar, cep telefonuna gelen Hazine’ye devredildiği yönünde bir mesajla şok yaşadı. Şimdi mülk sahipleri, evlerinin durumu hakkında net bilgi alamamanın tedirginliğini yaşıyor.

Rezerv Alan Kararı Nedir?

Rezerv yapı alanı uygulaması, kentsel dönüşümü hızlandırmayı amaçlayan yasal düzenlemeler çerçevesinde hayata geçirildi. Ancak mülk sahiplerinin rızası aranmadan evlerinin rezerv yapı alanı ilan edilmesi ve oluşacak maliyetleri üstlenmeleri istenmesi eleştirilere neden oluyor. Maliyetlerin belirsizliği ve tapu durumunun getirdiği belirsizlikler, depremzedeleri endişelendiriyor.

Mülk Sahipleri Dava Yoluna Gidiyor

Rezerv alan uygulamasına karşı çıkan mülk sahipleri, dava açarak haklarını savunmaya çalışıyor. Ancak devletin vatandaşların rızasını alması ve gerekli bilgilendirmeleri yapması gerektiği belirtiliyor. Mülk sahipleri, evlerinin geleceği hakkında net bilgi alamamaktan ve belirsizlikten şikayetçi.

Rezerv alan ilan edilen bölgelerdeki mülk sahiplerinin sayısı ve tapu durumları konusunda resmi veriler olmamakla birlikte, binlerce kişinin etkilendiği tahmin ediliyor. Muhalefet partileri ve avukatlar da konuyla ilgili açıklamalar yaparken, mülk sahiplerinin haklarının korunması gerektiğine vurgu yapıyor.