Fed, FOMC Toplantısının Tutanaklarını Yayımladı

featured

Fed Yetkilileri Belirsizlikleri Ele Aldı

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 19-20 Mart’ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Politika faizinin değiştirilmediği ve yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğu toplantının tutanaklarında, Fed yetkililerinin ekonomik görünüme ilişkin belirsizlikleri ele aldığı belirtildi.

Enflasyon ve Ekonomik Görünüm

Tutanaklarda, enflasyonun kalıcılığı konusundaki belirsizliklerin vurgulandığı ve enflasyonun sürdürülebilir şekilde yüzde 2’ye düşmediğine dair güvenin artmadığı ifadelerine yer verildi. Bazı yetkililer, jeopolitik gerilimler ve enerji fiyatlarındaki artışların enflasyonu yukarı çekebileceği uyarısında bulundu. 1xbet giriş

Faiz Politikası ve İyimserlik

Tutanaklarda, faiz oranlarının mevcut seviyesinde tutulmasının uygun görüldüğü belirtildi. Ayrıca, birçok Fed yetkilisinin ekonominin beklenen seyirde devam etmesi durumunda para politikasını daha az kısıtlayıcı bir duruşa taşımanın uygun olabileceği görüşünde olduğu aktarıldı.

Gelecek toplantı ise 30 Nisan-1 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek. Fed, ekonomik koşulları yakından takip ederek faiz politikasındaki kararlarını şekillendirmeye devam edecek.