SSB ve YÖK, Savunma Sanayii Akademi ile genç neferler yetiştiriyor

featured

Savunma Sanayii 101 ve Savunma Sanayii 401 projeleri hayata geçiriliyor

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), genç neferler yetiştirmek amacıyla Savunma Sanayii Akademi bünyesinde “Savunma Sanayii 101” ve “Savunma Sanayii 401” projelerini başlatıyor.

Üniversite öğrencileri için ücretsiz eğitim programları

Proje kapsamında, üniversite birinci ve ikinci sınıf öğrencileri “Savunma Sanayii 101” programına, araştırma üniversitelerindeki üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri ise “Savunma Sanayii 401” programına başvurabilecek. Programlar, üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak sunulacak ve başarıyla tamamlayan öğrenciler sertifika alabilecek. Bu eğitimler aynı zamanda üniversitelerinde kredili seçmeli ders olarak sayılabilecek.

Avantajlı istihdam süreci

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, programı başarıyla tamamlayan öğrencilerin, savunma sanayisinde istihdam sürecinde avantaj elde edeceğini belirtti. Başvuruların “savunma101.ssa.gov.tr” ve “savunma401.ssa.gov.tr” internet siteleri üzerinden yapılacağını aktaran Görgün, projelerin gençlerin savunma sanayisine olan ilgi ve bilgi birikimlerini artırmayı, sektör profesyonelleriyle etkileşimlerini sağlamayı ve kendi yeteneklerini keşfetmelerini amaçladığını vurguladı.

Türkiye Yüzyılı, ‘Savunmanın Yüzyılı’ olacak

Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında sunulan eğitim programlarının, gençlerin gelecek planlamalarında önemli bir etkiye sahip olacağını belirten Görgün, Türkiye Yüzyılı’nın ‘Savunmanın Yüzyılı’ olacağını ifade etti. Görgün, gençlerin projeye katılımlarını beklediklerini ve geleceğin gençlerinin ülkenin gelecek vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını vurguladı.

Savunma Sanayii Akademisi tarafından sunulan bu eğitim programlarıyla Türkiye’nin savunma sanayisindeki potansiyelinin artırılması ve gençlerin yeteneklerinin ortaya çıkarılması hedefleniyor.