70 Yaşındaki Yıldız’ın İngilizce Öğrenme Azmi Takdir Topluyor

featured

Yaşına Rağmen Eğitim İsteğinden Vazgeçmeyen Yıldız

Nevşehir Belediyesi bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi’nde (KAPEM) Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde açılan İngilizce kursuna üç haçta önce kayıt olan 70 yaşındaki Yıldız, hafta sonları bastonla yürüyerek kursa geliyor.

Emekli Olduktan Sonra Kendini Geliştirmeye Odaklanan Yıldız

2009’da memuriyetten emekli olduktan sonra eğitimine devam eden Yıldız, çevresindekilerin takdirini topluyor. Eğitimin yaş sınırı olmadığını belirten Yıldız, kolon kanseri tedavisi nedeniyle İngilizce eğitimine ara vermek zorunda kaldığını ancak şimdi mezuniyet belgesi alma hedefine odaklandığını ifade etti.

Gelecek İçin Planları

İngilizceyi öğrendikten sonra Japonca kursuna da katılmak istediğini belirten Yıldız, gençlere boş vakitlerini değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunarak devlet ve belediyenin bu tür eğitimlerde destek olduğunu vurguladı.

Öğretmeninden Takdir Alan Yıldız

KAPEM’de İngilizce öğretmeni olan Buğra Kütük, Yıldız’ın azmi ve öğrenme isteğinden oldukça etkilendiğini belirterek, onun gençlere örnek olduğunu ifade etti. 70 yaşındaki Yıldız’ı sınıfında görmekten mutluluk duyduğunu dile getiren Kütük, Yıldız’ın düzenliliği ve çabasıyla derslere katkı sağladığını aktardı.