Gazze Şifa Hastanesindeki Katliamın Detayları Ortaya Çıktı

featured

İsrail Askerlerinin Şifa Hastanesinde İşlediği İğrenç Suçlar

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, İsrail askerlerinin Şifa Hastanesinde yaptığı baskın sonrası yaşanan dehşeti açıkladı. Maruf’un verdiği bilgilere göre hastanede yapılan çalışmalarda iki toplu mezardan 30 şehidin cesedi çıkarıldı. Kimlik tespiti yapılamayan bazı cenazelerin işgalci İsrail ordusu tarafından bilinçli bir şekilde saklanıp derinlere gömüldüğü belirtildi.

1000 Kişinin Akıbeti Bilinmiyor

Şifa Hastanesinde bulunan sağlık personeli, gazeteciler ve yaklaşık 1000 Filistinlinin akıbetinin bilinmediğini ifade eden Maruf, bu kişilerin ne olduğuna dair henüz net bir bilgi olmadığını dile getirdi.

Hastaneden Geriye Yıkım ve Katliam Kaldı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Acil Durum Komitesi Üyesi Mutasım Salah’ın açıklamalarına göre, İsrail ordusunun Şifa Hastanesine yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 7 binden fazla hasta ve yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı hastanede büyük bir yıkım meydana geldi. Şifa Hastanesindeki toplu mezardan çıkarılan cenazelerin yanı sıra, hastanenin tamamen hizmet dışı bırakıldığı ve ciddi zarar gördüğü belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye Yönelik İnsani Felaket

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda en az 33 bin 970 Filistinlinin öldüğü, 76 bin 770 kişinin yaralandığı belirtilirken, Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşandığı vurgulandı. Sivil yerleşim yerlerinin, hastanelerin ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla bölgede büyük bir yıkım ve acı yaşanıyor.