ABD Gizli Servis Vekil Direktörü: ‘Suikast Girişiminin Çatı Neden Güvenli Hale Getirilmedi?’

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rowe: ‘Trump’a Suikast Girişimiyle İlgili Utandım’

ABD Gizli Servis Vekil Direktörü Roland Rowe, eski Başkan Donald Trump’a 13 Temmuz’da düzenlenen suikast girişimiyle ilgili Senato komitesinde ifade verdi. Rowe, suikast girişiminin yapıldığı çatının neden güvenli hale getirilmediğini “savunamayacağını” belirtti. Zanlı Thomas Matthew Crooks’un, Trump’a suikast girişiminde bulunduğu çatının güvenliğinin sağlanmamasını da “savunamayacağını” ifade etti.

Rowe: ‘Güvenlik Planları Artık Daha Detaylı İncelenecek’

Rowe, suikast girişiminden sonra benzeri alanların güvenlik planlarının artık birden fazla yetkili tarafından inceleneceğini belirtti. Rowe, çatıda ateşli silah taşıyan bir saldırgan olduğundan ne Gizli Servis keskin nişancıları ne de eski Başkan’ın güvenlik ekibinin üyelerinin haberdar olmadığını ifade etti. Ayrıca, Crooks’u öldüren Gizli Servis keskin nişancısının “ölümcül güç kullanma konusunda tam takdir yetkisine” sahip olduğunu vurguladı.

Kimberly Cheatle İstifa Etti, Rowe Vekaleten Göreve Getirildi

Eski ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Trump’a yönelik suikast girişimiyle ilgili ifade vermiş ve Kongre üyelerinin istifa baskısına dayanamayarak istifa etmişti. Cheatle’ın istifasının ardından yardımcısı Rowe, vekaleten direktörlük görevini devralmıştı.

Trump’a Suikast Girişimi Detayları

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya’da Butler bölgesinde mitingde konuşurken suikast girişimine uğramıştı. Saldırıda 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamış ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. Suikast girişiminde bulunan ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirtilmişti.